Valitse sivu

Lisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa ja nuorten Superpesiksessä. 2000 ja aiemmin syntyneiden pelaajien lisenssivaihtoehdon määrittää sarjataso. 2001-2007-syntyneet pelaajat valitsevat sarjatasosta riippumatta nuorisolisenssin sekä 2008 ja tämän jälkeen syntyneet juniorilisenssin tai tulokaslisenssin. Tulokaslisenssiin on oikeutettu pelaaja, jolla ei aiemmin ole ollut pesäpallon kilpailulisenssiä.

Siirry tästä suoraan lisenssikauppaan!

Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomareille ja pelinjohtajille käy mikä tahansa pelaajalisenssi tai D-G-ikäisten alueellisessa sarjatoiminnassa uusi aikuistuomareille suunnattu tuomaripassi. Järjestelmä tarjoaa ainoastaan lisenssivaihtoehdot, jotka ovat iän puolesta mahdollisia kullekin henkilölle.

Muistathan lunastaessasi harraste-, pesis- tai tuomaripassin, ettei sitä hyvitetä hankkiessasi mahdollisesti myöhemmin lisenssin!

Lisenssin hinnan muodostavat kilpailuluvan osuus sekä Pohjolan Sporttiturva-vakuutus. Mikäli henkilöllä on vastaava vakuutus toisesta vakuutusyhtiöstä, päällekkäistä vakuutusta ei tarvitse hankkia. Pohjolan ja useimpien lajiliittojen sopimuksella alle 12-vuotiaiden Sporttiturva on voimassa myös sopimuksen piiriin kuuluvien liittojen alaisissa urheilulajeissa.

Koronaviruspandemia viivästyttää pesäpallon sarjakauden aloittamista, mutta Sporttiturva on voimassa kaiken ikäisille pelaajille omatoimisessa lajille ominaisessa harjoittelussa sisältäen harjoittelun kotona. Pesäpalloliitolla ovat suunnitelmat olemassa kilpailutoiminnan järjestämisestä kaudella 2020-2021.

Tutustu ohjeistuksiin ja tuoteselosteisiin huolellisesti. Hanki tämän jälkeen uuden kauden lisenssi hyvissä ajoin lisenssikaupasta!

Lisätietoa: Ilona Näätänen, Pesäpalloliitto, ilona.naatanen(ät)pesis.fi