Valitse sivu

Tietoa tilanteesta on lisäksi saatavissa osoitteesta www.pesis.fi/korona sekä Olympiakomitean nettisivuilta.

– Olen varma, että tämä vahvistaa meitä ja lajiväen yhteisöllisyys entisestään vain vahvistuu, kirjoitti Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta. Pitkäranta lähetti terveisensä pesäpalloyhteisölle torstaina.

Selvitys Olympiakomitean kautta ministeriöön

Opetus- ja kulttuuriministeriö kiittelee kaikkia liikunta- ja urheiluyhteisön toimijoita sopeutumista hyvin hankalaan tilanteeseen. Koronaepidemia on muuttanut koko liikunnan ja urheilun toimintaympäristön ja -kulttuurin.

Pesäpalloliitto on toimittanut selvityksen taloudellisesta haasteestamme Suomen Olympiakomitean kautta opetusministeriölle yhteistyössä muiden lajiliittojen kanssa. Päätöksien aikataulu on vielä auki, mutta ilahduttavasti mediatietojen mukaan asia olisi käsittelyssä jo ensi viikolla.

Yhteistoiminnan keskeytys jatkuu

Hallitus päätti jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka. Toimet sisältävät varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoitukset eri kouluasteilla.

Pesäpalloliitto edellyttää jäsenseuroiltaan ja kaikilta lajin toimijoilta vastuullisuutta poikkeuksellisessa tilanteessa. Kaikki kokoontumiset on seurassa peruttava sekä joukkueiden yhteistoiminnan ja yhteisharjoittelun keskeyttämistä jatkettava 13.5.2020 saakka.

Lisenssikausi avattu

Pesäpallon lisenssikausi 2020-2021 on avattu ja lisenssiin liitetty Sporttiturva-vakuutus on voimassa myös omatoimisessa lajille ominaisessa harjoittelussa. Voimassaoloaika jatkuu aina ensi vuoden puolelle 31.3.2021 saakka.

Lisätietoa löytyy pesis.fi-sivujen uutisesta ja seuratiedotteesta 4/2020 (pdf).

1-tason valmentajakoulutuksia verkossa

Pesäpalloliitto tarjoaa valmentajille ainutlaatuisen mahdollisuuden poikkeuksellisessa tilanteessa. 1-tason koulutuksia pystyy suorittamaan verkossa maksuttomina etäkoulutuksina ja täyttämään omasta koulutuskokonaisuudestaan puuttuvat osat.

Kaikkiin koulutuksiin ilmoittaudutaan etukäteen Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelussa 8.4.2020 mennessä.

Lisätietoa löytyy pesis.fi-sivujen uutisesta.

Videokoulutukset D-N-tuomareille

Tuomarikoulutukset D-N-tuomareille sekä tuomaripassin (P) hankkiville järjestetään videomuodossa kaudella 2020. Tuomarikortin myöntämisen edellytyksiä ovat koulutusvideon huolellinen läpikäynti ja sääntötestin suorittaminen. Videot ovat myös vapaasti kaikkien kiinnostuneiden katsovissa.

Lisätietoa löytyy pesis.fi-sivujen uutisesta.

Antti katsoo vanhaa pesistä

Vielä kerran pojat ja tytöt! Antti katsoo vanhaa pesistä tänään perjantaina kello 17 ennen kuin formaatti jää tauolle. Antti Haapasalon vieraaksi saapuu Sami Heikkinen.

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle sitkeyttä. Yhdessä tekemällä matka jatkuu kohti sanoin kuvaamatonta fiilistä, joka valtaa mielen pesäpallovuoden jälleen jatkuessa!