Valitse sivu

Koronaviruksen vaikutukset urheiluun ovat mittavat niin meillä kuin maailmalla. Vain tovi sitten peruimme hallipesiksen lopputurnaukset ja olimme pakotettuja siirtämään sarjakauden alkua. Tulevaan kauteen valmistaudutaan epävarmuuden ilmapiirissä.

Talouden ja toiminnan totaalinen pysähtyminen ei voi olla vaikuttamatta kaikkeen tekemiseemme. Koko urheiluliike on täysin uuden edessä ja arjen haasteet ovat muuttaneet muotoaan. Me pesisihmiset eri tahoilla joudumme myös tekemään nopeita ratkaisuja usein vaillinaisten tietojen varassa. Monesti keskiössä on raha, mutta kannamme tietenkin huolta myös sosiaalisesta ja urheilullisesta puolesta.

On erinomaista, että lajimme toimijat joka puolella urhoollisesti tekevät kaikkensa tässä tiukassa paikassa. Kaikki se tekeminen pesäpalloliikkeen, oman seuran tai yksittäisen pelaajan hyväksi palkitsee varmasti lopulta. Upeaa luovuutta meillä näyttää olevan mm. etäyhteyksien kautta tapahtuvan vuorovaikutuksen avulla tai esimerkiksi tavoista johtaa ja kannustaa omatoimiseen harjoitteluun.

Pesäpalloliitolla on omassa arjessaan myös poikkeustilanne ulkoisten seikkojen vuoksi ja vielä yhdistettynä uusien vastuunkantajien perehtymisvaiheeseen. Ylpeänä voin sanoa kaikkien huikean sitoutumisen olevan huippukorkealla, ja allekirjoittanut on saanut mahtavan porukan kollegoita. Pesäpalloliitto tulee selviämään varmasti tästä poikkeusajasta. Olemme tehneet selvityksen taloudellisesta haasteestamme Suomen Olympiakomitean kautta opetusministeriölle yhteistyössä muiden lajiliittojen kanssa.

Päätöksien aikataulu on vielä auki, mutta ilahduttavasti mediatietojen mukaan asia olisi käsittelyssä jo ensi viikolla. Teemme liittona kaikkemme saadaksemme tukea ja tuemme seuroja parhaan kykymme mukaan, vaikka tarvitsemmekin taloudellisella puolella realismia.

Me lähdemme siitä, että ensi kesänä pelataan pesistä. Suunnitelmamme on aloittaa kausi kesäkuun alussa ja luonnollisesti varaudumme myös muihin skenaarioihin. Tarvitsemme positiivista yhteistyötä ja yhteen hiileen puhaltamista kaikilla tasoilla. Olen varma, että tämä vahvistaa meitä ja lajiväen yhteisöllisyys entisestään vain vahvistuu.

Isommat kansainväliset lajit suurempien taloudellisten ja muiden resurssien voimin tekevät hartiavoimin töitä ja varmasti myös selviävät. Niin selviää myös kansallispelimme pesäpallo meidän kaikkien pesisihmisten panoksella – olkaamme rehvakkaan ylpeitä pian 100-vuotiaasta lajistamme. Pidämme huolen siitä, että lajikartta säilyy Suomessa monipuolisena. Epidemia on vielä tiukasti päällä, mutta jossain vaiheessa kaikki on taas mahdollista ja me olemme valmiina.

Petri Pitkäranta
Suomen Pesäpalloliitto ry, toiminnanjohtaja
044 780 0600 | petri.pitkaranta(ät)pesis.fi