Valitse sivu

Pesäpalloliitto kuitenkin selvittää myöhemmin miesten, naisten, poikien ja tyttöjen Itä-Länsien pelaamista yksittäisinä arvo-otteluina eri paikkakunnilla tulevana kesänä.

Kauden 2020 valtakunnalliset pesäpalloleirit siirtyvät pelattaviksi samoilla paikkakunnilla kesällä 2021 ja vuodelle 2021 myönnetyt leirit siirtyvät kauteen 2023. Pesäpalloliiton liittojohtokunta päätti pitää kiinni pesäpallon 100-vuotisjuhlavuodelle tehdyistä erityispäätöksistä. Juhlavuoden 2022 leirit järjestetään aiemman päätöksen mukaisesti Hyvinkäällä, Seinäjoella, Siilinjärvellä ja Sotkamossa.

Koronaviruspandemian aiheuttama poikkeustilanne on raju taloudellinen isku pesäpallolle. Koko pesäpalloliikkeen menetyksiksi arvioidaan 3 miljoonaa euroa, josta Pesäpalloliiton osuus on lasten ja nuorten leirien sekä Itä-Länsi-tapahtuman peruuntumisten myötä 0,6 miljoonaa euroa.

Pesäpalloliiton johtokunnan vahva tahtotila on pesäpallon pelaaminen kaudella 2020. Maan hallitukselta odotetaan päätöstä yleisötapahtumien henkilömäärärajoituksista tulevana sunnuntaina. Pesäpalloliiton johtoryhmä käsittelee tilannetta tämän jälkeen ja tekee mahdollisia uusia päätöksiä ensi viikon aikana. Luonnollisesti päätökset tehdään vastuullisesti ja kaikkien ihmisten terveys huomioiden.

Pesäpalloliitto seuraa jatkossakin tarkasti viranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Hyvä yhteistyö muiden kesälajien, kuten jalkapallon Veikkausliigan, kanssa jatkuu tilanteen osalta. Pesäpalloliitto on kuunnellut aktiivisesti omien jäsenseurojensa, pelaajiensa ja sidosryhmiensä näkemyksiä ja kiittää kaikkia lajin toimijoita vahvasta yhteishengestä haastavassa tilanteessa.