Valmentaja-akatemian tavoitteena on kouluttaa uusia valmentajia lajin pariin ja tukea samalla seuran toiminnassa olevien nuorten valmiuksia ja kehitystä lasten ohjaajina ja valmentajina, Pesäkarhujen tiedotteessa kerrotaan.

Valmentaja-akatemia mahdollistaa valmennustehtävissä toimimisen jo nuorten oman pelaajauran aikana. Samalla nuorille kertyy kokemusta niin ryhmän johtamisesta kuin vastuun kantamisesta aikuisvalmentajien ja Valmentaja-akatemian vastuuhenkilön tukemana.

– Vaikka tukihakemus on tietenkin tehty paljon ennen korona-aikoja, tulee se todella hyvään aikaan. Olemme kiitollisia tuesta ja iloisia siitä, että pääsemme kouluttamaan innokkaita nuoriamme laadukkaiksi tulevaisuuden valmentajiksi, kommentoi Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine.

Pesäkarhujen Valmentaja-akatemian koulutukset alkavat syksyllä 2020.

– Koulutus on tarkoitus vakiinnuttaa osaksi seuratoimintaa seuraavien vuosien kuluessa. Pesäkarhujen harrastepuoli liikuttaa tällä hetkellä noin 200 lasta ja nuorta sekä saman verran aikuisia, seura kertoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuen avulla lisätään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia, tuetaan paikallista seuratoimintaa ja liikunnallisen elämäntavan edistämistä sekä kehitetään myös vapaaehtoistyötä seuroissa. Tukea myönnettiin yli 20 pesäpalloseuralle.