Urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari on hyvillään tehdystä ratkaisusta, vaikka se vaati Pesäpalloliitolta ison satsauksen.

– Tämä on mainio osoitus valmentajien halusta oppia. Pesäpalloliitto teki kovan panostuksen etäkoulutusten mahdollistamiseksi, mutta tässä poikkeustilanteessa näimme kaikki tavat tukea seuratoimintaa ja seuratoimijoiden aktiivisuutta merkittäviksi.

– Kouluttajat ovat tehneet hienosti töitä hyödyntäen uutta teknologiaa ja samoin valmentajat ovat ottaneet rohkean digiloikan. Syystäkin pitää olla ylpeä suuresta osallistujajoukosta ja jokaisesta edistysaskeleesta aikana, jolloin fyysiset kokoontumiset ovat kiellettyjä. Toimintamalleja kannattaa päivittää jatkossakin ja luoda parhaita käytäntöjä koulutusten toteuttamiseksi.

Koulutuksiin osallistuminen tukee valmentajan oppimista, mutta Huotari haluaa nostaa esiin koulutusten tärkeimmän tavoitteen.

– Suurin kiitos tulee lapsilta ja nuorilta, jotka saavat laadukkaampaa valmennusta!

Saatavilla olevat etäkoulutukset on listattu keskiviikkona julkaistuun uutiseen. Verkkokursseina järjestettäviin 1-tason valmentajakoulutuksiin ilmoittaudutaan 17.4.2020 mennessä Pesäpalloliiton Tapahtumapalvelussa.