Valitse sivu

Kaikkien kiinnostuneiden on mahdollisuus lähteä pesäpallon tuomaripolulle (pdf). Tehtäviä on niin peli- ja syöttötuomarina kuin pesätuomarina alasarjoista aina Superpesikseen asti. Pesäpallon tuomaritasoja ovat S, C, D, E ja N, joiden kelpoisuudet eri sarjatasoille on eritelty nimeäminen-sivulla. Osaamisvaatimukset eri tasoilla on koottu hyvän osaamisen kuvaukseen (pdf).

D-N-tasojen tuomarikoulutus 2020

  1. Tuomarikoulutus aloitetaan katsomalla videolta aloittavien tuomareiden koulutus, jatkavien tuomareiden koulutus tai kiinnostuksen mukaan vaikka molemmat (videot löytyvät upotuksina myös tästä uutisesta). Tuomaripassin hankkija voi valita, kumpi videoista palvelee enemmän omaa osaamista.
  2. Seuraavaksi tehdään sääntötesti, jossa vastataan 50 kysymykseen oikein tai väärin.
  3. Lopuksi tehdään ilmoittautuminen seuran tuomarilistaan: Eteläinen alue | Keskimaan alue | Läntinen alue | Pohjoinen alue | Savo-Karjalan alue
  4. Tutustu lisää tuomaritoimintaan ja materiaaleihin osoitteessa pesis.fi/kilpailu/tuomarit

Lisätietoa

Matias Laukkanen, alempien sarjojen tuomarivastaava | matias.laukkanen(ät)pesis.fi | 040 722 2293
Niina Lämsä, nuorisotuomarijohtaja | niina.lamsa(ät)pesis.fi | 041 545 9409