Valitse sivu

Lomautukset ovat toteutustavaltaan erilaisia johtuen henkilöstön tehtävänkuvista ja niihin liittyvistä erilaisista työtehtävien määristä pandemian rajoitteiden aikana. Tavoitteena on sopeuttaa Pesäpalloliiton toiminta vastaamaan poikkeusolojen vähentynyttä työvoiman tarvetta. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää.

– Seurojen toiminta on hiljentynyt murto-osaan normaalikevääseen verrattuna. Pallojen kopsahdukset mailoihin auringon paisteessa antavat vielä odottaa itseään. Meidän pesäpalloihmisten on vain pidäteltävä tekemisen voimaa ennen tulevia ikimuistoisia hetkiä. Pidemmän aikavälin päämääränä meillä myös siintää pesäpallon 100-vuotisjuhlavuosi 2022, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

– Lajiliiton työ, tehtävät ja työntekijäresurssi on mitoitettu turvaamaan alueelliset ja valtakunnalliset leirivalmistelut sekä alueelliset seuratukipalvelut. Kilpailutoimintaa suunnitellaan tällä hetkellä valtakunnan tasolta ajatuksella ”pesis on kaikkien peli”! Kansallisena lajina kilpailutoiminnan järjestäminen on myös asennekysymys. Voimme tehdä luovia ja ketteriä ratkaisuja, mikäli on tarve ja tahtoa. Me uskallamme kyllä, Huotari jatkaa.

Pesäpalloliiton henkilöstön poikkeusjärjestelyistä tiedotetaan alueittain seuratoimijoille.

Aiemmin tiedotetun mukaisesti pesäpallokausi 2020 käynnistyy aikaisintaan 1. kesäkuuta.