Pesäpalloliitto seuraa tilannekuvan etenemistä, tekee valmisteluja kohti kautta 2020 sekä pitää yhteyttä niin Olympiakomiteaan, opetus- ja kulttuuriministeriöön kuin muihin tärkeisiin sidosryhmiinsä tilanteen tiimoilta. Lisätietoa löytyy myös Pesäpalloliiton nettisivuilta osoitteesta www.pesis.fi/korona sekä Olympiakomitean sivuilta osoitteesta www.olympiakomitea.fi.

Olympiakomitean HelpDesk palvelee

Apua ja tukea on tarjolla seuratoiminnan kysymyksiin vallitsevan koronatilanteen aikana. Ota yhteyttä Olympiakomitean HelpDeskin kautta.

Seuran toimintamaksut

Kysymys toimintamaksuista nousee herkästi esiin, kun yhteisöllinen toiminta on poikkeuksellisesti keskeytynyt. Vallitsevassa tilanteessa seura on velvollinen tekemään kustannuksia leikkaavat toimet viivytyksettä.

Pesäpalloliitto suosittelee, että seura perii tämän jälkeen kustannukset

– jotka ovat välttämättömiä seuran tärkeiden toimintojen ylläpitämiseksi poikkeustilanteen aikana.

– jotka liittyvät välttämättömiin toimiin toiminnan nopeaksi käynnistämiseksi poikkeustilanteen päätyttyä. Toimintamaksut suhteutetaan tällöin voimassaoleviin ohjeistuksiin.

Yhdistyslakiin perustuen seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei tarvitse palauttaa, koska niillä katetaan jo syntyneitä ja väistämättä syntyviä tulevia kuluja.

Kausi 2020

Kysymyksiä pesiskauden 2020 osalta pyörii ymmärrettävästi ilmassa eri tasoilla.

Pesäpalloliitto etenee vastausten osalta vaihe vaiheelta ja tarkastelee tilannetta kokonaisuutena. Tärkeä päivämäärä on 13.4., viranomaismääräykset ja -suositukset siinä yhteydessä.

Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä sarjakausi käynnistyy 1.6. Superpesiksen otteluohjelma on julkaistu hetki sitten.

Suomensarjan ja alempien sarjatasojen, nuorten Superpesiksen sekä muiden juniorisarjojen osalta jatketaan vaiheittain eteenpäin.

Lisäksi tehdään selvitystyötä kilpailutoimintaan liittyen eri kokonaisuuksien osalta. Näitä ovat muun muassa lisenssikauden avaaminen ja kilpailumääräysten pykälien toimivuus tulevan kauden osalta.

Toivotamme voimia ja terveyttä koko pesäpalloyhteisölle,
Pesäpalloliiton väki