Hallitus totesi hetki sitten yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi ja mm. julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön sekä tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla suositellaan välttämään. Hallituksen tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan Valtioneuvoston nettisivuilla.

Pesäpalloliitto tiedottaa tässä hetkessä seuraavasti (tietoa on koottu myös osoitteeseen www.pesis.fi/korona):

1) Kaiken toiminnan keskeyttäminen

Tässä tilanteessa kaikki kokoontumiset on seurassa peruttava sekä joukkueiden yhteistoiminta ja yhteisharjoittelu keskeytettävä toistaiseksi. Näiden toimenpiteiden osalta edellytämme, ettei yksikään seura toimi edesvastuuttomasti.

2) Fugepesis-tapahtuma on peruttu

Superpesiskauden avausottelut Espanjan Fuengirolassa on peruttu. Superpesiskausi 2020 käynnistyy aikaisintaan 1. kesäkuuta.

3) Kilpailutoiminta kaudella 2020

Yleistä

Näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa kilpailutoiminnan järjestäminen vaatii järjestelmällisyyttä ja loogisuutta. Meidän on seurattava viranomaistiedotteita ja suhteutettava toiminta annettuihin määräyksiin ja suosituksiin.

Tavoitteenamme on järjestää kaudella 2020 toimivat sarjat kaikilla sarjatasoilla, vaikka joudumme mahdollisesti tekemään muutoksia alkuperäisiin suunnitelmiin. Kohdennamme resursseja työntekemiseen riittävästi, jotta voimme tehdä kokonaisvaltaisesti toimivat sarjajärjestelmät ja otteluohjelmat Pesäpalloliiton alaisiin sarjoihin.

Tietoa sarjojen järjestämisestä

Superpesiskauden alkamisesta 1.6. tiedotettiin jo perjantaina 13.3.2020. Muutokset otteluohjelmiin julkaistaan mahdollisimman pikaisesti.

Miesten ja naisten Ykköspesiksen osalta tehdään sarjajärjestelmien muutostarpeiden arviointi viikolla 12. Päätöksistä tiedotetaan julkisesti heti, kun tietoa on saatavilla.

Suomensarjojen, maakuntasarjojen, nuorten Superpesisten, C-ikäisten SM-karsintojen ja aluesarjojen osalta tehdään sarjajärjestelmien muutostarpeiden arviointi viikolla 13. Päätöksistä tiedotetaan julkisesti heti, kun tietoa on saatavilla.

Kaikkien sarjojen otteluohjelmiin liittyvät toimenpiteet, kuten ottelusiirrot ja aluesarjojen otteluohjelmien sopimiset, keskeytetään, kunnes päätökset sarjojen sarjajärjestelmien ja otteluohjelmien mahdollisista muutoksista on tehty.

4) Pesäpalloliiton kevätkokous siirtyy

Pesäpalloliiton kevätkokouksen ajankohta siirtyy. Kevätkokous kokoontuu myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana kesäkuun loppuun mennessä.

Pesäpalloliiton väki toivottaa koko pesisyhteisölle jaksamista ja terveyttä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa!