Valitse sivu

Pienpesistä pääsee pelaamaan kaikilla Pesäpalloliiton alueilla. Osa sarjoista ja turnauksista tunnetaan JunnuSuperin nimellä. Myös valtakunnallisella F-G-ikäisten Naperoleirillä Kajaanissa pelataan pienpesissarjat.

Vaikka joukkue koottaisiin vasta myöhemmin keväällä tai kesällä, toimintaan pääsee useimmiten mukaan myös pitkin kautta. Ilmoittautuminen alueiden sarjoihin ja turnauksiin tapahtuu Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi.

Uusiin Pienpesiksen pelisääntöihin on haluttu tuoda pelimuodon kuvaus yhtenä kokonaisuutena, jotta se olisi helppokäyttöisempi ja ymmärrettävämpi. Koonnista ovat vastanneet Pesäpalloliiton seurakehittäjät Mona Hupli-Kotiranta ja Juha Kuoppala sekä aluevastaava Ville Pulkkinen.

– Aiemmat pienpesissäännöt olivat enemmän kirjauksia poikkeuksista naperosääntöihin, ja naperosäännöissä on kerrottu paljon poikkeuksia varsinaisiin pelisääntöihin. Nyt kaikki Pienpesikseen liittyvä on tuotu yhdelle paperille. Tämä ei ole niin seikkaperäinen toteutusmalli, vaan ymmärrettävämpi, kertoo Pulkkinen.

Pienpesiksen pelisäännöt (pdf)

Pienpesistä kaudella 2020

Valtakunnallinen Naperoleiri Kajaanissa 28.7.-1.8.

Pienpesisleiri Laukaassa (Peurunka) 24.-26.7. (lisätietoa myöhemmin)

Eteläinen alue

Keskimaan alue

Läntinen alue

Pohjoinen alue

Savo-Karjalan alue