Ottelun järjestelyistä vastaa Kempeleen Kirin yhteistyöseura Simon Kiri, jonka edustusjoukkue jatkaa miesten Ykköspesiksessä.

– Kun KeKi tarjosi ottelua Simoon, oli heti selvää, että peli järjestetään. Simossa on ollut hyvä pesisbuumi jo monta vuotta ja tämä ottelu on hyvää jatkumoa pesiksen esiinmarssille koko Lapissa, Simon Kirin valmennusvastaava Janne Anttila toteaa.

Järjestäjillä on vastaus niille, jotka empivät katsomokapasiteetin riittävyyttä.

– Olemme jo sopineet erään yhteistyökumppanimme kanssa, että otteluun nousee väliaikainen katsomo. Tällä hetkellä istumapaikkoja on noin 800, joten lisää katsomotilaa tarvitaan. Suuri kiitos jo tässä vaiheessa molemmille joukkueille, että tällainen historiallinen ottelu saadaan tuotua Lappiin asti. Tämä on hieno esimerkki siitä, miten seurojemme välinen yhteistyö toimii, Anttila sanoo.

Superpesiksen pohjoisin joukkue Kempeleen Kiri haluaa tarjota huippupesistä myös pohjoisempana asuvalle pesisyleisölle. Manageri Sami Saloranta pitää tärkeänä pienempienkin paikkakuntien huomioimista.

– Kempeleen ja Simon yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden ajan. Kun kerran viemme kotiottelumme Lappiin, haluamme viedä sinne yhden kovimmista vastustajistamme.

– Lajin suosion kannalta on tärkeä huomioida myös pienempiä paikkakuntia. Viime vuonna lahjoitimme pesisvarusteita Karigasniemen koululle ja ensi kesänä viemme kokonaisen huippuottelun Lappiin.

Kempeleen Kirin kausikorttilaisille järjestetään kuljetus sekä varatut istumapaikat otteluun.