Valitse sivu

Kaikki ilmoittautuneet joukkueet varapaikkoja myöten saatiin erityisjärjestelyjen myötä mukaan kesän leireille. Valtakunnallisilla leireillä rikotaan jälleen kaikkien aikojen ennätys, kun joukkuemäärä on nyt yhteensä 433.

– Valtavaa suosiota ennakoitiin, mutta näin nopeasti paikat eivät ole koskaan aiemmin täyttyneet. Kiitos leirien järjestäjille, joiden kanssa hyvässä yhteistyössä pystyimme lisäämään kapasiteettia. Suurempi joukkuemäärä edellyttää erityistoimenpiteitä myös leirinaikaisen logistiikan osalta, mutta valtavan hienoa oli nähdä, miten leirit olivat siihen valmiita mahdollistaakseen ikimuistoisen leirikokemuksen useammalle lapselle ja nuorelle, leiritoiminnan vastuuhenkilö Juha Kuoppala Pesäpalloliitosta kiittelee.

Yksi kautta aikain suurimmista Tenavaleireistä järjestetään reilun 15 000 asukkaan Loimaalla, jonne Tenavaleiri tuo 114 joukkueen mukana yli 1500 E-ikäistä junioripesäpalloilijaa.

– Kaikkemme teimme, että saimme lisää joukkueita mahtumaan leirille. Tietysti kapasiteetin ylärajoilla tässä ollaan Loimaan kokoisella paikkakunnalla. Luottavaisin mielin kuitenkin mennään ja järjestelyt ovat hyvin mallillaan, Tenavaleirin johtaja Tiia Iivonen kertoo.

– Ylimääräisen majoituskoulun otimme käyttöön, mikä tietää noin 50-60 talkoovuoroa lisää. Lisäksi diskolle meidän pitää etsiä nyt uusi paikka ja kartoittaa kenttätilanne vielä tarkasti, Iivonen lisää.

Tamperelaisen Manse PP:n Jyrki Borenius on yksi valmentajista, joka sai huojentuneena ottaa vastaan tiedon leirille pääsystä.

– Piti alkaa miettiä, miten kertoa tytöille, ettei leirille pääsystä ole varmuutta. Leiri on kuitenkin kesän ykkösjuttu! Loppu hyvin, kaikki hyvin – innolla lähdemme Loimaan Tenavaleirille, Borenius iloitsee.

Pesäpallon lasten ja nuorten toiminnassa ollaankin positiivisen ongelman äärellä. Leirit ovat saavuttaneet hurjan suosion, mutta useimmilla paikkakunnilla niiden merkittävä laajentaminen ei ole mahdollista.

– Tahtotila on selvä. Pesäpalloleireille osallistumisen pitää olla mahdollista kaikille kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Käytännön toteutus on sen sijaan haasteellisempaa. Ajatuksia leirien tulevaisuuden suhteen on, mutta lisää palautetta ja rakentavia kehitysideoita otamme mielellämme vastaan, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari heittää haasteen koko pesäpalloyhteisölle.

Valtakunnallisten leirien alustavat joukkuemäärät 2020

Naperoleiri 96
Tenavaleiri 114
Suurleiri 125
Nuorisoleiri 98

Yhteensä 433