Venla Karttunen on kaksinkertainen naisten Suomen mestari, vaikka ikää on vasta 17 vuotta. Uransa ensimmäisessä B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa Seinäjoella Jyväskylän Pesiksen kasvatti arvostettiin kentän parhaaksi pelaajaksi. Keski-Suomen Urheilugaalassa Karttuselle ojennettiin Veikkauksen myöntämä Jokeri-palkinto, jonka voittaja saa käyttää itse valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

– Naisten Superpesiksen kestomenestyjän, kymmenkertaisen Suomen mestarin Kirittärien joukkueeseen on nuorten pelaajien ollut vaikea murtautua. Venla Karttunen nousi joukkueen pelaavaan kokoonpanoon jo 15-vuotiaana kesällä 2018. Sen jälkeen hänen roolinsa joukkueessa on vain vahvistunut, palkinnon perusteluissa todettiin.

Moni osoitti liikutuksensa nuoren tähtipelaajan kerrottua valitsemastaan hyväntekeväisyyskohteesta. Karttunen lahjoittaa 500 euron palkintorahan Keski-Suomen Keskussairaalan lastenosaston Tuki ry:lle eli LASTU:lle toiveenaan, että moni pikkupotilas saisi tätä kautta pientä piristystä päiväänsä.

Keski-Suomen Urheilugaalassa palkittiin lajiliittojen urheilutekoja. Pesäpallon osalta palkinnon sai Kirittäret, joka voitti toisella kaudella peräkkäin naisten Suomen mestaruuden.

Keski-Suomen vuoden urheilijaksi valittiin pika-aituri Nooralotta Neziri. Kaikki palkitut löytyvät Keski-Suomen Liikunnan nettisivuilta.

Joensuun Mailan juhlat jatkuivat

Pesisbuumi jatkuu Joensuussa, mistä ovat yhtenä osoituksena upeat yleisömäärät halliotteluissa. Pohjois-Karjalan Urheilugaalassa vuoden joukkueena palkittiin Joensuun Mailan mestarijoukkue, joka toi seuralle miesten Suomen mestaruuden toisena vuonna peräjälkeen. Vuoden kultamitaliurheilijaksi eli maakunnan parhaaksi valittiin hallitseva vuoden pesäpalloilija ja vuoden lukkari Juha Puhtimäki.

Alkavalla kaudella Joensuun Mailalla on joukkueet sekä miesten että naisten Superpesiksessä. – JoMa on tuonut paljon myönteistä energiaa koko maakuntaan, ihasteli Karjalainen-lehti pääkirjoituksessaan.

Pohjois-Karjalan vuoden liikunta- ja urheilukuntana palkittiin Kiteen kaupunki. Kiteen perinteikäs pesäpallopyhättö Rantakenttä on saamassa katetun katsomon jo ensi kesäksi.

Palkittuja päivitettiin gaalailtana Pohjois-Karjalan Liikunnan Facebook-sivulle.

Markku Uuttu seura-aktiivi, Imatran Pallo-Veikoille Liikkuva koulu -palkinto

Etelä-Karjalan Urheilugaalalle antoi upeat puitteet Imatran Kylpylä. Imatran Pallo-Veikot huomioitiin Liikkuva koulu -palkinnolla, jonka vastaanotti seuran junioripäällikkö Nelli Hupli. Kaikki palkitut ovat nähtävissä Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilun nettisivuilla.

Etelä-Savon Urheilugaalassa palkittiin kuntien valitsemia vuoden liikuttajia. Puumalassa palkinnon sai Puumalan Virin pesäpallojaosto, jonka toimintaa harrastetoiminnan parissa kehuttiin vuolaasti.

– Puumalan Viri ry:n pesäpallo on innostanut pesäpalloharrastuksen piiriin. Aikuisten harrastejoukkue pelasi menestyksekkäästi harrastepesiksessä ja järjesti puumalalaisen Itä-Länsi-ottelun. Sen lisäksi seura on myös järjestänyt pesiskoulun lapsille ja toteuttanut nuorten toiveen pesiskerhosta.

Kymenlaaksossa seura-aktiivin palkinnon sai Markku Uuttu, joka toimi Haminan Palloilijoissa huoltotehtävissä yli 30 vuoden ajan. Viime syksynä Uuttu vetäytyi ”eläkkeelle” miesten ykköspesisjoukkueen joukkueenjohtajan paikalta. Kymenlaakson kaikki palkitut löytyvät Kymenlaakson Liikunnan nettisivuilta.

Varsinais-Suomen Urheilugaala kokoontui Turun Logomossa. Ensimmäisenä jaetun palkinnon ”valtakunnallisena urheilun taustavaikuttajana” sai ansaitusti Varsinais-Suomen Urheilugaalan perustaja, myös pesäpallon parissa monessa mukana ollut Jari Haapanen, joka vastaanotti valtakunnallisessa Urheilugaalassa vuoden taustavoima -palkinnon yhdessä Heino Lipsasen kanssa. Paimion Pesiksen vuoden seuratyöntekijänä palkittiin Petri Tiittanen.

Urheilugaalan Maakuntagaalat 2020

Lappi 11.1.2020 | Santapark, Rovaniemi | palkitut
Pohjois-Savo 24.1.2020 | Kuopion kaupunginteatteri, Kuopio | palkitut
Kainuu 25.1.2020 | Lehtikankaan Monitoimitalo, Kajaani | palkitut
Pohjanmaa 25.1.2020 | Seinäjoki Areena, Seinäjoki | palkitut
Etelä-Karjala 31.1.2020 | Imatran Kylpylä, Imatra | palkitut
Etelä-Savo 31.1.2020 | Sokos Hotelli Vaakuna, Mikkeli | palkitut
Häme 31.1.2020 | Sokos Hotel Torni, Tampere | palkitut
Keski-Suomi 31.1.2020 | Paviljonki, Jyväskylä | palkitut
Kymenlaakso 31.1.2020 | Pato Klubi, Kouvola | palkitut
Pohjois-Pohjanmaa 31.1.2020 | Hotelli Lasaretti, Oulu | palkitut
Pohjois-Karjala 31.1.2020 | Hotelli Kimmel, Joensuu | palkitut
Keski-Pohjanmaa 1.2.2020 | Snellman-sali, Kokkola | palkitut
Varsinais-Suomi 1.2.2020 | Logomo, Turku | palkitut
Päijät-Häme 8.2.2020 | Vierumäki Resort Hotel, Vierumäki
Satakunta 8.2.2020 | Juhlakeskus Cygnaeus, Pori