Valitse sivu

Suomessa toimii 15 erityisen koulutustehtävän saanutta urheilulukiota ja 15 erityisen koulutustehtävän saanutta ammatillista oppilaitosta. Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu motivoituneiden, huipulle tähtäävien ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi – tukemaan samalla tavoitteellista opiskelua.

Hakuprosessi urheiluoppilaitoksiin käsittää kolme osaa. Haku urheilulukioihin tapahtuu yhteishaussa 10.3.2020 kello 15 mennessä. Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin on mahdollista hakea sekä yhteishaun että jatkuvan haun kautta. Lisätietoa yhteishausta ja hakulomake löytyvät osoitteesta opintopolku.fi.

Seuraavaksi urheilijan tulee lähettää täytetty Urheiluoppilaitosten hakulomake 2020 (pdf) tai urheiluoppilaitoksen oma hakulomake haun kohteena olevaan oppilaitokseen yhteishaun päättymiseen mennessä. Hakija itse täyttää sivun 1 ja pyytää oman urheiluseuransa edustajan täyttämään sivun 2. Lisätietoa löytyy myös Olympiakomitean nettisivuilta.

Kolmantena urheiluoppilaitokset pyytävät lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista. Pesäpallon osalta hakijan tulee osallistua pisteytystilaisuuteen Joensuussa 31.3., Oulussa 1.4., Tampereella 2.4., Seinäjoella 14.4. tai Sotkamossa 22.4. Lajiliittopisteet voi hakea mistä tahansa pisteytystapahtumasta, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa. Lisätietoa on koottu Akatemiatoiminta-sivulle.