Jos olet asettanut kovat urheilulliset tavoitteet ja haluat hoitaa opiskelun kunnolla, Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoavat siihen loistavan mahdollisuuden. Huippu-urheilu ja kaksoisuran luominen vaativat kokonaisvaltaista arjen hallintaa. Valitse opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämisen polku!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Sotkamon lukio kuuluu Olympiakomitean virallistamiin urheilulukioihin. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti, sillä urheilulukiolainen suorittaa 12-18 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on pääsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on alusta asti ollut lumilajien ohella Sotkamon urheilulukion nuolenkärkilaji. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on, että urheilija oppii harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilun vaatimustason mukaisesti.

Harjoittelun taidon lisäksi urheilijat saavat ammattitaitoista valmennusta omien lajitaitojensa ja oman pelitaktiikkansa kehittämiseen. Fyysistä, lajitaidollista ja taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan teoriaopetuksella. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee sitä hyödyntämään omassa valmentautumisessaan.

Valmennustarjotin

– Urheilulukion puolelta 10 tuntia ohjattua yhteisharjoittelua
– Jaksosta riippuen 1-2 tuntia ohjattua teline- ja yleistaitovalmennusta
– Harjoitusten ohjelmoinnit
– Tukiharjoittelun ohjelmat
– 1.-3. vuosikurssin aikana yhteensä lajiteoriaa 95 tuntia, samalla mahdollista suorittaa lajin valmentajatutkinto soveltavina lajiteoriakursseina

Sotkamon lukion ja Vuokatin urheiluopiston olosuhteet opiskeluun ja valmentautumiseen

Sotkamon urheilulukio on hyvä vaihtoehto yhdistää urheileminen ja lukio-opiskelu. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Koulun rikkautena on monipuolinen lajikirjo, joten uusia ystäviä varmasti löytyy myös oman lajin ulkopuolelta.

– Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesäpallostadionilla
– Asuntolat (Sompala) urheiluopiston välittömässä läheisyydessä
– Kuljetukset opiston ja koulun välillä
– Kokonaisvaltaisen urheilijan arjen tukitoimet: päivällisruokailut, oheisharjoittelu, lääkäripalvelut, palautumisen tukitoimet, ravintovalmennus, psyykkinen valmennus.

Lukuvuodelle 2018-2019 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian osaamisen kirjo täydentyi lajirajat ylittävillä asiantuntijapalveluilla: kaikkien akatemiaurheilijoiden tukena toimii fysioterapeutti, ravintovalmentaja sekä psyykkinen valmentaja. Lisäksi yhteistyö alueella esimerkiksi urheilulääkäreiden ja urheiluhierojien kanssa takaa laadukkaat urheilun tukitoimet kokonaisvaltaiseen huippu-urheilijan arkeen!

Arvo-ottelijoita ja mitalisadetta: Urheilulukion kasvattien kausi 2019

Jälleen kerran Sotkamon urheilulukion ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian tarjoama pesäpallo-oppi jalostui myös menestykseksi pelikentillä. Kesällä 2019 aikuisten pääsarjoissa otteli 59 urheilulukiotaustaista pelaajaa. Vanhimpien juniorien ja aikuisten sarjojen päätteeksi peräti 37 nykyistä tai entistä urheilulukiolaista sai myös mitalin kaulaansa – näistä jopa 17 kappaletta oli väriltään kultaisia.

Itä-Länsi-tapahtumassa otteli yhteensä 15 Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kasvattia, joista joukkueidensa parhaina palkittiin B-poikien Idän Kalle Kuosmanen sekä B-tyttöjen Idän Saaga-Angelia Raudasoja ja Lännen Liinu Turpela. Näiden meriittien lisäksi urheilulukiotaustaisten pelaajien nimiin kirjattiin mm. kolme tilastovoittoa ja kolme vuoden lukkari -palkintoa!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian polulle Sotkamon urheilulukioon on mahdollisuus hakea yhteishaussa 18.2.-10.3.2020 osoitteessa opintopolku.fi.

Lisäksi hakijan tulee täyttää erillinen urheilijatietolomake (pdf). Muut hakuohjeet löytyvät Sotkamon urheilulukion ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian sivuilta.

Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeeseen hakemusten perusteella. Oppilaitoksen ja lajiliiton pääsykokeet järjestetään Vuokatissa (Sotkamossa) 22.4.2020. Tarkemmat tiedot testien sisällöstä löytyvät pääsykoekutsusta.

Lisätietoa: Saku Komulainen
Pesäpallon valmennuspäällikkö
050 560 5385
saku.komulainen(ät)vrua.fi
Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia Facebookissa | Instagramissa | Twitterissä