Urheilijan arki on täysipainoista ja fokus täytyy pitää oman joukkueen tekemisessä. Kammi-Rahnasto nauttiikin saadessaan nyt enemmän aikaa vain seurata otteluita.

– Odotan pelejä enemmän kuin innoissani. Uran aikana pelaaminen oli niin intensiivistä, ettei muita pelejä juuri ehtinyt seurata. Tulokset ja sarjataulukot tietysti tiesi, mutta muilta osin tuntui olevan aika pihalla, varsinkin miesten superpesisjoukkueiden tekemisestä.

– Varmasti aion käydä katsomassa useamman pelin paikan päällä – ensin täällä Satakunnassa, Porissa ja Raumalla, sitten täältä siirryn Pohjanmaalle, Seinäjoelle ja Lapualle. Miesten pelejäkin aion seurata.

Halli-SM-turnauksen ensimmäinen alkulohko pelataan Porissa, jossa Pesäkarhut saa vieraakseen Feran Raumalta ja Mynämäen Vesan. Kolmen edellisen kauden hallimestari Pesäkarhut on vahva suosikki etenemään Tampereen lopputurnaukseen 22.3.

– Neljä joukkuetta kärjessä ovat varmasti kovimmat – Lapua, Jyväskylä, Pori ja Manse. Hallissa kuitenkin on yleensä ollut joukkueita, jotka voivat päästä yllättämään. Hyvinkää esimerkiksi ylsi lopputurnaukseen 2018. Silloin pelasimme Virkiässä heitä vastaan pronssiottelussa, Kammi-Rahnasto miettii.

– Mahdolliseksi yllättäjäksi nostan Seinäjoen Maila-Jussit, jota vahvistaa Virkiästä palaava Silja Syrjälä. Heidän peliään odotan paljon. Pelinjohtaja Antti Kuusiston johtaminen ja yhteistyö joukkueen kanssa on näyttänyt toimivan, Kammi-Rahnasto kehuu.

Puolet pääsarjaurastaan Virkiää edustanut Kammi-Rahnasto näkee lapualaisjoukkueen lähtökohdat kauteen erinomaisina. Myös lautasen äärelle löytyi kokenut työn jatkaja.

Niina Härkönen oli Virkiältä hyvä hankinta. Olen aina arvostanut häntä kovasti pelaajana ja vastustajana. Samalla pitää nostaa esiin toinen lukkari Veera Tyynelä, joka on osoittanut pelipäätä ja tahtoa. Nähtäväksi jää, miten Tomi Niskanen kauden mittaan joukkuetta peluuttaa. Joka tapauksessa Tyynelä tuo sopivan kilpailuasetelman lautasen äärelle.

Naisten superpesisjoukkueilla on edessään uuden vuosikymmenen ensiesiintyminen suurelle yleisölle. Halli-SM-turnaus päästää pelaajat irti, vapauttaa peli-ilon ja antaa ensimmäisen mahdollisuuden ulosmitata talven harjoituksissa tehdyn työn tulos.

– Halli-SM katkaisee talven ja tuo piristystä joskus puuduttaviin pelkän treenin viikonloppuihin. Pelaamisessa hallissa on mukana myös pientä jännitystä, kun edellisestä pelistä on niin paljon aikaa.

– Hallipelit tuovat hyvää harjoitusta koko joukkueena tekemiseen. Pelin ja pelitilanteiden pelaaminen on kuitenkin eri asia. Hallipelit eivät koko totuutta joukkueen tilanteesta kerro, mutta ovat silti tärkeä välietappi matkalla kohti kesää.

Kammi-Rahnastolla on edessään uusi tilanne. Räpylä on lyöty naulaan ja siellä se myös pysyy, mutta pesäpallo pysyy matkassa mukana jatkossakin. Valmennuspolun ensiaskeleet on jo otettu.

– Jos heti lokakuussa olisi kysytty, olisin varmaan vastannut, ettei ainakaan tällä kaudella. Nyt olen kuitenkin osallistumassa URVA-koulutukseen (Urheilijasta valmentajaksi). Selkeä ajatus on jatkaa lajin parissa ja valmennuspuolella. Laitilan Jyskeen junioreille olen jo käynyt pitämässä lukkarivalmennusta sekä treenejä kerran viikossa talven aikana. Tarkoitus on lähteä heille ulkopelivalmentajaksi Fuengirolaan.

– Urheilijana piti vain tehdä, mitä sanotaan. Valmentaminen on kuitenkin aivan eri maailma, jossa suunnitellaan harjoituksia ja valmistaudutaan otteluihin. Siellä on varmasti hienoja haasteita tarjolla, Kammi-Rahnasto päättää.

Naisten Halli-SM-turnaus käynnistyy alkulohkon C otteluilla Porin Karhuhallissa huomenna lauantaina 15.2. Ennakkoliput ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa. Lohko A pelataan Jyväskylässä la 22.2., lohko D Imatralla la 29.2. ja lohko B Lapualla su 1.3. Otteluaikataulut ja muut lisätiedot Halli-SM-turnauksista löytyvät osoitteesta www.superpesis.fi/halli-sm.