Valitse sivu

Pesäpallotaustainen Jari Haapanen ja toinen vuosikymmenten ajan urheilun parissa ansioitunut aluejohtaja Heino Lipsanen saivat Uno-pystin taustavoimina. Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n palveluksesta eläköitynyt Haapanen on toiminut pitkän uransa aikana mm. Pesäpalloliiton kenttäpäällikkönä sekä POPS-klubin isäntänä. Seitsemän kautta pelinjohtajana naisten Superpesiksessä toivat kolme valintaa Itä-Länsi-otteluun. – Jari Haapanen ja Heino Lipsanen ovat esimerkillisiä aluejohtajia, jotka ovat vuosikymmenien ajan edistäneet ja uudistaneet liikuntaa ja urheilua alueillaan, palkinnon perusteluissa todettiin.

Riikka Sallinen (o.s. Nieminen) on neljän lajin – jääkiekon, jääpallon, kaukalopallon ja pesäpallon – Suomen mestarina yksi maamme kaikkien aikojen naisurheilijoista. Hulppea ura, joka sisälsi kymmenen vuoden tauonkin, päättyi jääkiekon MM-hopeaan 2019. Kruunuksi Sallinen kutsuttiin Urheilugaalassa Suomen urheilun Kunniagalleriaan yhdessä Samppa Lajusen, Matti Nykäsen ja Juha Väätäisen kanssa. Tammikuun alussa JYP jäädytti Sallisen pelinumeron, jota eivät saa jatkossa käyttää seuran mies- eivätkä naispelaajat (Telian video juhlallisuuksista).

Elämänura-palkinnon vastaanottanut Pekka Honkanen on palvellut Suomen Urheilumuseon johtajana jo 30 vuotta. Urheilumuseo on Honkasen johdolla ollut mukana järjestämässä pesäpalloon liittyviä näyttelyitä ja ohjannut myös Pesäpallomuseon toimintaa.

Urheilukulttuuri-palkinnon saajaksi nostettiin naisurheilu ja sen arvostuksen eteen tehty työ. Superpesis on ylivoimaisesti suosituin naisten palloilusarja Suomessa katsojamäärillä mitaten. Naisten Itä-Länsi-ottelua seurasi liki 4000 katsojaa Seinäjoella viime vuonna.

Jalkapallo nousi vahvasti esiin Urheilugaalassa historiallisen arvokisapaikan saavuttaneen miesten maajoukkueen Huuhkajien myötä. Kaikki Urheilugaalan palkitut löytyvät osoitteesta urheilugaala.fi/voittajat. Urheilugaalan tv-lähetys on katsottavissa kokonaisuudessaan Yle Areenassa.