Kaudella 2005 Superpesiksessä debytoinut Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti on pelannut urallaan viisi Itä-Länttä ja yhden Liitto-Lehdistö-ottelun sekä voittanut kaksi Suomen mestaruutta ja yhden SM-pronssin. A-poikien Itä-Lännessä Puhtimäki palkittiin kentän parhaana 2005 ja 2006.

Ura lähti uudelleen lentoon Hyvinkään vuosina 2014-2017, joista viimeisin toi kärkilyöntitilaston voiton 233 onnistumisella. Joensuussa molemmat kaudet 2018-2019 ovat päättyneet mestaruusjuhliin. Puhtimäki valittiin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi 2018 ja vuotta myöhemmin sekä vuoden miespesäpalloilijaksi että vuoden lukkariksi.

Urheilutoimittajain Liitto on palkinnut parhaita urheilijoita lajeittain vuodesta 1946 lähtien. Lajien kirjo on kasvanut vuosi vuodelta ja tänä vuonna paras urheilija nimettiin jo 76 eri lajissa. Juha Puhtimäki arvostettiin pesäpallon parhaaksi toisena vuonna peräkkäin.

Urheilugaala huipentuu vuoden urheilijan valintaan Helsingin Hartwall Arenalla huomenna torstaina.

Kaikki Urheilutoimittajain Liiton valinnat: urheilutoimittajat.fi