Pesäpallolla on Ulvilassa pitkät perinteet. Ulvilan Pesä-Veikot (UPV) perustettiin pesäpallon erikoisseuraksi 1957, kun toiminta haluttiin tuoda yhden yhteisen sateenvarjon alle. Parhaimmillaan UPV:n miehet voittivat Suomen mestaruuden 1970 sekä kolme SM-hopeaa. Seuran naisillakin on hopeinen mitali kaudelta 1980 ja pronssia kaudelta 1979.

Nykyisin UPV:n miesten edustusjoukkue pelaa Ykköspesiksessä. Vaikka viime aikaiset vierailut pääsarjatasolle ovat jääneet lyhyemmiksi visiiteiksi, seurassa on tehty vahvaa perustyötä ja pidetty kansallispelin puolia perinteikkäässä pesäpallokaupungissa. Uutena toimintamuotona UPV on käynnistänyt Pesisliikkarin perheiden pienimmille. Oma menestyksekäs erikoisuutensa on jo viidesti järjestetty LumiLokki-leiri, joka on tuonut pesisleirit keskelle talvea peleineen, oheisaktiviteetteineen ja koulumajoituksineen.

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Lasten ja nuorten osa-alueella Tähtimerkki tarkoittaa ennen kaikkea kehittävää ja innostavaa ympäristöä harrastamiseen ja urheiluun. Ulvilan Pesä-Veikkojen puheenjohtaja Jussi Väkiparta vastaanotti tunnustuksen Pesäpalloliiton Juha Kuoppalalta ja Maija Viljaselta.

– Lämpimät onnittelut Ulvilan Pesä-Veikoille Tähtiseuran statuksesta. Satakunnan osalta tilanne on muutenkin erittäin hyvä, kun Fera on ollut Tähtiseura jo pitkään ja Pesäkarhut sai Tähtimerkin sekä lasten ja nuorten että aikuisten toiminnastaan. Samoin Pesäsudet Säkylästä on tavoittelemassa Tähtimerkkiä ja liittymistä Tähtiseurojen joukkoon, Läntisen alueen aluevastaava Viljanen kiittelee.

– Seuratoiminnan eteenpäinmeno on aina iloinen asia. Tähtiseura-ohjelma ohjaa seuratoimintaa laadukkaaseen suuntaan ja tarjoaa työkaluja seuratoiminnan kehittämiseen. Tähän kannattaa kaikkien tavoitteellisten seurojen tarttua. Mukaan voi lähteä, vaikka seuralla ei olisi huipputason joukkuetta, Viljanen lisää.

Tutustu Ulvilan Pesä-Veikkojen toimintaan osoitteessa www.ulvilanpesa-veikot.fi.

Lisätietoa Tähtiseuraksi pääsemisestä antavat Pesäpalloliiton aluevastaavat ja seurakehittäjät.