Ulkopuolisin silmin lajeja eivät yhdistä kuin maila, pallo ja siepparin hanskat, mutta taidollisesti lajeissa on paljon samaa. Ottelussa lajihuippujen pallosilmä, mailankäsittelytaidot, pelinlukukyky ja reagointinopeus joutuvat koetukselle.

Kriketti on ollut osa SM-viikon lajitarjontaa tapahtuman alusta lähtien. Kriketti on tavallisesti ulkona pelattava laji, mutta siitä on tarjolla useita pelimuotoja, kuten nyt pelattava sisäversio.

– SM-viikko on erinomainen konsepti urheilua seuraaville sekä mahdollisesti uutta harrastusta etsiville. Viikolla nähdään paljon mielenkiintoisten lajien huippuja taistelemassa SM-mestaruudesta. Kriketille SM-viikko on tarjonnut erinomaista näkyvyyttä, summaa Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage.

Idea kriketin pelaamisesta Joensuun Mailan kanssa syntyi krikettiväen vieraillessa Joensuussa tutustumassa SM-viikon pelipaikkoihin.

– Olemme joskus tutustuttaneet joitakin pesäpalloryhmiä krikettiin, mutta mitään tämän tason kohtaamista ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty. Oli todella hienoa, että Joensuun Maila tarttui haasteeseemme, taustoittaa Armitage.

Krikettiliitto striimaa YouTube-kanavansa kautta ottelun perjantaina 31.1. kello 17-18.

– Pesäpallon hallitseva SM-mestarijoukkue tietää, miten palloa ja mailaa käsitellään. Krikettisyöttö toki eroaa pesäpallosyötöstä, mutta uskon että JoMalaiset omaksuvat tämän nopeasti. Edessä on varmasti kunnon mittelö, joten olemme liikkeellä maajoukkue- sekä kilpaseurojen huippupelaajista koostetulla erikoisjoukkueella puolustaaksemme kunniaamme, sanoo Andrew Armitage pilke silmäkulmassa.

– Hienoa päästä Joensuun Mailana osallistumaan SM-viikolle sekä tutustumaan uuteen lajiin. Lajeissa on samoja vivahteita, vaikka yhtä aikaa pesäpallo ja kriketti ovatkin aivan erilaiset lajit. Mielenkiinnolla odotan, miten meidän pelaajat pärjäävät uuden lajin parissa. Näytösottelusta tulee varmasti osallistujille mieleenpainuva, sanoo Joensuun Mailan toimitusjohtaja Jonne Kemppainen.

Joensuun SM-viikolla pelataan sisätiloihin soveltuvaa häkkiversiota. Tässä sisäversiossa pelataan 6-henkisin joukkuein 12 syöttösarjaa/sisävuoro siten, että lyöjät ovat vuorossa pareittain. Krikettikentän keskellä, myös häkkikriketissä, on 20 metriä pitkä syöttökaista, jonka toisessa päässä on lyöntipesä. Syöttäjä syöttää pallon pompun kautta lyöntipesällä olevalle lyöjälle. Omaleimaista pelille on, että palloa saa lyödä kaikkiin suuntiin – myös suoraan taaksepäin. Pesäpallon ja baseballin tapaan ottelun voittaa eniten juoksuja tehnyt joukkue.

Ylen esittelyvideo (2016) kertoo lisätietoa lajista. ”Kuuden pelaajan sisäkriketissä peli kestää vain tunnin ja koko ajan tapahtuu”, videolla hekumoidaan.

SM-viikon kriketin aikataulu

Joensuu Areena, Mehtimäenaukio 2, 80110 Joensuu

La 1.2.2020 klo 10-18.30: karsinnat
Su 2.2.2020 klo 8.30-15.30: Välierät ja finaalit

Finaali nähdään Yle Areenassa kello 14.30-15.30 ja jälkilähetyksenä Yle TV2:ssa kello 17.30-18.30 (kaikki SM-viikon tv-lähetykset).

Lisätietoa koko Joensuun SM-viikon tarjonnasta tapahtuman nettisivuilta