Valitse sivu

Talvikauden ajaksi on yhä mahdollisuus hankkia harrastuksen piiriin nyt tuleville pelaajille pelkkä vakuutus lisenssien verkkokaupasta. Edellisen kauden vakuutusten myynti jatkuu 15.3.2020 saakka ja vakuutus on voimassa 31.3.2020 saakka. Talvikaudella hankittu vakuutus ei vie oikeutta tulokaslisenssiin seuraavalla lisenssikaudella.

Huomioithan, että lisenssin kaudelle 2020-2021 voi hankkia vasta 1.4.2020 alkaen! Sporttiturva-vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2020 lähtien, kun lisenssin hankkii 30.4.2020 mennessä tai passin 30.6.2020 mennessä.

Lisenssien hinnoista kerrottiin seuratiedotteessa 2/2020 (pdf).

Kauden 2020-21 lisenssit

Tulokaslisenssi on edullisempi lisenssivaihtoehto ensimmäisen kilpailulisenssinsä hankkiville. Tulokaslisenssin piirissä ovat 2008 ja myöhemmin syntyneet pelaajat, joilla ei ole aiemmin ollut pesäpallon kilpailulisenssiä. Korvaavuudet ovat vastaavat kuin Juniorilisenssissä.

Jos 2008 tai myöhemmin syntynyt pelaaja ei ole Tulokaslisenssin piirissä, Juniorilisenssi vaaditaan liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alueellisilla ja valtakunnallisilla leireillä.

Vuosina 2001-2007 syntyneille pelaajille hankitaan sarjatasosta riippumatta Nuorisolisenssi, tulevalla kaudella myös 19-vuotiaille miehille. Samat ikärajat koskevat baseball- ja softball-lisenssejä.

2000 ja aiemmin syntyneillä pelaajilla tulee jokaisessa virallisessa ottelussa olla kyseistä sarjatasoa vastaava, voimassa oleva lisenssi. Tarvittaessa aiemmin ostettu lisenssi tulee korottaa korkeampaa sarjatasoa vastaavaksi lisenssien verkkokaupassa.

Lisenssiä hankittaessa tai korotettaessa hintaan lisätään pankkipalvelumaksu, 0,50 euroa jokaista tuotetta kohden.

Pesispassi ja Harrastepassi

Passit on tarkoitettu harrastetoimintaan. 2005 ja myöhemmin syntyneiden Pesispassi sisältää sisäänpääsyn kaikkien pesäpallosarjojen runkosarjaotteluihin kotimaassa lukuun ottamatta Itä-Länsi-viikonlopun otteluita. Harrastepassi on saatavilla vakuutuksella tai ilman vakuutusta kaikille kiinnostuneille. Harrastepassi sisältää yhden maksuttoman sisäänpääsyn vapaavalintaiseen runkosarjan pesäpallo-otteluun kotimaassa kaudella 2020.

Pohjolan vakuutukset

Pohjola Vakuutuksen kattava Sporttiturva on pesäpallon lisensseihin liitetty vakuutus. Useiden lajiliittojen kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sporttiturva on alle 12-vuotiaiden osalta voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa. Lisätietoa Sporttiturvasta on kattavasti saatavilla Sporttiturvan verkkosivuilla.

Ammattiurheilijaturva on urheilijan tapaturma- ja eläketurvasta annetun lain mukainen vakuutus, jolla voi vakuuttaa niin joukkue- kuin yksilöurheilijankin tapaturman ja vanhuuden varalle. Ammattiurheilijaturva tulee ottaa alle 65-vuotiaalle urheilijalle, jonka veronalainen ansio, pääasiallisesti Suomessa harjoitetusta urheilusta, on vähintään 11 650 euroa. Lisätietoa Ammattiurheilijaturvasta on saatavissa verkosta ja ottamalla yhteyttä Pohjola Vakuutukseen.

Lisenssien hinnat kaudella 1.4.2020-31.3.2021

Lisenssit ja passit kaudella 2020 (pdf)