Joensuun Maila on miesten hallitseva Suomen mestari niin hallista kuin kesäkaudelta, mutta kokoonpano on elänyt paljon syksyn jälkeen. Joukkueen pelinjohtajana debytoi Mikko Korhonen. Uusia kasvoja pelaajistossa ovat Antti Hartikainen, Topi Hurskainen ja sunnuntain vastustajan Siilinjärven riveistä siirtynyt Simo Vainikainen. Lähtijäpuolella kaksinkertainen vuoden pesäpalloilija Tuomas Jussila vaihtoi Imatran Pallo-Veikkoihin ja jokeri-iskijä Juha Niemi sarjanousijan Manse PP:n riveihin Tampereelle.

Siilinjärven Pesis palasi 21 vuoden tauon jälkeen miesten Superpesiksen kartalle viime vuonna. Nyt joukkue lähtee uuteen kauteen vuotta kokeneempana. Ville Lantiainen siirtyi Haminasta joukkueen vahvuuteen ja seuran oma kasvatti Matias Hänninen palasi Siilinjärvelle yksivuotisella vuokrasopimuksella Joensuusta.

Halli-SM-turnauksen kilpailujärjestelmä on armoton, sillä yksikin tappio voi suistaa joukkueen ulos jatkosta. Neljän parhaan lopputurnauksiin etenevät alkulohkojen voittajat.

Halli-SM-avausottelu on tulossa Veikkauksen vedonlyönnin kohteeksi Pitkävetoon ja Tulosvetoon. Fanikamera-lähetys Ruudussa alkaa tulevana sunnuntaina 12.1. noin kello 15.55. Reaaliaikainen tulospalvelu seuraa kaikkia Halli-SM-otteluita tuttuun tapaan osoitteessa www.pesistulokset.fi.

Joensuu Areenassa pesäpallovuosi käynnistyy ryminällä, kun perinteisessä tammikuun tasonmittauksessa nähdään Pohjois-Karjalan paikallisottelu Joensuu-Kitee perjantaina 10.1. kello 18. Naisten Superpesiksen sarjanousijat Joensuun Maila ja Siilinjärven Pesis kohtaavat puolestaan harjoitusottelussa sunnuntaina 12.1. kello 12.30, ennen miesten Halli-SM-avausottelua kello 16. Pääsyliput myydään sisäänkäynniltä Joensuu Areenan ylätasanteelta hintaan 5 €/ottelu. Naisten otteluun on vapaa pääsy. Kattava infopaketti viikonlopusta löytyy Joensuun Mailan nettisivuilta.

Halli-SM-otteluohjelma kokonaisuudessaan ja turnauksen tarkemmat määräykset löytyvät osoitteesta www.superpesis.fi/halli-sm. Samaan osoitteeseen päivitetään joukkueiden alustavat kokoonpanot perjantaisin.