Valitse sivu

Alavuden Peli-Veikot debytoi miesten Ykköspesiksessä heti sarjan avauskierroksella lauantaina 9.5. ja saa vastaansa Sotkamon Jymyn. Uusia joukkueita sarjassa ovat myös Loimaan Palloilijat sekä Superpesiksestä pudonnut Alajärven Ankkurit.

Runkosarjan erikoisuutena Haminan Palloilijat ja Sotkamon Jymy pelaavat back to back -ottelut toukokuussa. Otteluista jälkimmäinen on Jymyn kotiottelu perinteikkäässä pesäpallokaupungissa Lahdessa.

Miesten Ykköspesiksessä runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen. Neljä seuraavaa jatkavat sarjan sisäisiin välieriin, joiden voittajat tavoittelevat nousua superpesiskarsinnassa.

Naisten Ykköspesiksessä uusia joukkueita ovat Haminan Palloilijat, Pattijoen Urheilijat Raahesta ja Puijon Pesis Kuopiosta sekä Superpesiksestä pudonnut Lappajärven Veikot. 16 joukkuetta on jaettu etelä- ja pohjoislohkoihin. Pudotuspeleihin etenevät molempien lohkojen neljä parasta. Naisten Ykköspesiksen loppuottelun voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä saa uuden mahdollisuuden superpesiskarsinnassa.

Espoon Pesis on eteläisin ykköspesisjoukkue. Kuva: Jussi Ojala

Ykköspesiksen otteluohjelmat 2020

Miesten Ykköspesis

Naisten Ykköspesis

Miesten Ykköspesiksen otteluohjelma, päivitetty 20.12.2019 (pdf)

Naisten Ykköspesiksen otteluohjelma, päivitetty 20.12.2019 (pdf)