Valitse sivu

Pesäpalloilijana kehittymisen osalta korostuu harjoittelun, ravitsemuksen ja levon balanssi. Otti ja Selinko muistuttavat, että nuorena opitut tavat ja terveystottumukset vaikuttavat läpi elämän.

Nuoren pesäpalloilijan ravitsemusopas on laadukas kokonaisuus, joka laittaa ajattelemaan omia ravitsemukseen liittyviä valintoja ja haastaa pohdiskeluun tehtävien kautta.

– Halusimme kirjata oppaaseen reilusti tehtäviä, jotta oppaasta saatiin osallistava. Tehtävät on osoitettu lapsille ja nuorille. Vanhempien osiossa on tehtäviä myös vanhemmille. Valmentajat voivat seurata tehtävien tekoa tehtäväsivulta, johon kaikki tehtävät on koottu vielä kertaalleen, Otti ja Selinko kirjoittavat.

Oppaasta on hyötyä koko perheelle. Tekijät muistuttavat, että pienilläkin valinnoilla voi helposti saada muutosta aikaan.

– Laajan taustakirjallisuuden ansiosta saimme selville, mikä tekee ravitsemuksesta kehitystä tukevaa ja terveyttä edistävää. Kaikki ravitsemusohjeet, joita oppaassa on annettu, on annettu näitä kahta tavoitetta silmällä pitäen. Oppaan sisältämässä vanhempien osiossa käydään läpi koko perheeseen vaikuttavia seikkoja, joita tulee ottaa huomioon.

– Myös oppaan alussa kerroimme, että samat periaatteet pätevät niin nuorille urheilijoille kuin muillekin ihmisille. Halusimme korostaa, ettei syömisestä pidä tehdä liian isoa pelotetta, vaan tietyillä valinnoilla voi koko perheen ruokavalioista tehdä terveyttä edistävää.

Nuoren pesäpalloilijan ravitsemusopas

Santeri Otin ja Sanimaria Selingon opinnäytetyö ja Nuoren pesäpalloilijan ravitsemusopas ovat ladattavissa Theseus-palvelusta.