Puijon miesten joukkueen täydentävät useiden vuosien avainpelaajat Niko Asunmaa ja Ismo Huotari.

– Jokainen Puijon Pesistä seurannut tietää, miten tärkeä rooli molemmilla on ollut niin joukkueessa kuin koko seurayhteisössä. Kokemuksen lisäksi molemmilla on runsaasti lajitaitoa, jota on vielä mahdollisuus kehittää, kehuu Puijon valmennuksessa jatkava Mikko Lahtinen.

Uusi avaus on yhteistyö Joensuun Mailan kanssa. Joensuussa pelanneet nuoret Erkka Gröhn, Kasperi Hämäläinen, Seeti Surakka ja Väinö Väänänen tuovat nopeutta kuopiolaisryhmään. Heidän lisäkseen Puijo tiedotti jo aiemmin Niko Märsylän, Antti-Jussi Toropaisen ja Juuso Väisäsen siirroista.

Yksi avoin kysymys liittyy ykköslukkarin rooliin. Ainakin joensuulaislähtöinen Surakka ja vasta 16-vuotias Siilinjärven Pesiksen kasvatti Ilari Penttinen ovat tyrkyllä lautasen äärelle.

– Ringissä on jo parikymmentä pelaajaa. Koossa on materiaaliltaan viime kautta laajempi ja monipuolisempi joukkue. Vastuuta on tarkoitus siirtää vähitellen nuorille pelaajille, jotka muodostavat jatkossa joukkueen rungon, pelinjohtaja Jaska Huttunen toteaa.

Puijottaret haastaa ennakkoluulottomasti

Ykköspesikseen nousseella Puijon Pesiksen naisjoukkueella on ringissä jo 16 pelaajaa.

– Joukkuetta on rakennettu siten, että on haastetta jokaiselle pelipaikalle. Sitten tässä on ollut lopettamisia, Asunmaan Annikaa ja muuta – jalkoja on lähtenyt, joten jalkoja on tarvittu tilalle. Lyöntivoimaakin on tullut lisää eli kumpikaan puoli ei ole heikentynyt, vaan päinvastoin, pelinjohtaja Pasi Penttinen sanoo.

– Porukkaan on saatu hankittua niitä pelaajia, mitä millekin pelipaikalle on tarvittu. Pitää olla tyytyväinen siihen, mitä ollaan saatu kasaan. Sillä pitäisi kyllä sarjassa pärjätä. Hyvältä näyttää, Penttinen vakuuttaa.

Lisää Puijon Pesiksen edustusjoukkueista: www.puijonpesis.fi

Puijon Pesiksen joukkue miesten Ykköspesikseen 2020

Niko Asunmaa (2020), Ismo Huotari (2020), Waltteri Hämäläinen (2020), Miro Kähkönen (2020), Kasperi Laasonen (2020), Tuomas Luukkonen (2021), Nestori Moisio (2021), Niko Märsylä (2020 + optio 2021), Teemu Nivala (2021), Ilari Penttinen (2020), Valtteri Pirinen (2021), Juhani Pirskanen (2020), Ville-Matti Tolvanen (2020), Antti-Jussi Toropainen (2021), Juuso Väisänen (2021).

Yhteistyöpelaajat Joensuun Mailasta: Erkka Gröhn, Kasperi Hämäläinen, Seeti Surakka, Väinö Väänänen.

Jaska Huttunen (pj), Mikko Lahtinen (valmentaja)

Puijon Pesiksen (Puijottaret) joukkue naisten Ykköspesikseen 2020

Terhi Asikainen, Oona Eteläpää, Emilia Helminen, Essi Helminen, Iiris Huotari, Mira Kettunen, Sara Kujanen, Oona Majoinen, Aino Mononen, Aurora Mäkinen, Anni Ollikainen, Rebecca Penttinen, Sini Suihko, Salla Vertanen, Hilda Westersund, Jenni Ylönen.

Pasi Penttinen (pj), Jussi Pulkkinen (2. pj), Pasi Räsänen (fysiikkavalmentaja), Essi Helminen (lihashuolto)