Kuopio ja Joensuu ovat omien maakuntiensa keskuskaupunkeja ja Itä-Suomen yliopiston kampuskaupunkeja.

– Pesäpallon tulevaisuuden kannalta on olennaista, että laji kasvaa ja kehittyy kasvukeskuksissa, joissa urheilulajien välinen kilpailu on kovaa, seurojen yhteisessä tiedotteessa todetaan.

Sopimus kattaa muun muassa seurojen välisen pelaajaliikenteen, valmennuksen tietotaidon ja osaamisen vaihtamisen sekä yhteistyön myynnissä ja markkinoinnissa. Pelaajaliikenne mahdollistuu seurojen välillä joustavasti ja tavoitteellisesti päämääränä alueellisen pelaajapolun kehittäminen. PuPen B-ikäisiä junioreita ohjataan pelaamaan JoMan nuorten superpesisjoukkueissa, mikäli seuralla ei ole sarjoissa omia joukkueita.

Valmennuksessa yhteistyö näkyy esimerkiksi yhteisillä leireillä. PuPen miesten ykköspesisjoukkueen päävalmentaja Mikko Lahtinen toimii talvikaudella myös JoMan valmennuksessa ja siirtyy pelikauden ajaksi JoMan miesten superpesisjoukkueen toiseksi pelinjohtajaksi.

Puijon Pesiksen puheenjohtaja Aleksi Eskelinen kehuu Joensuun Mailaa määrätietoisesta työstä, joka on nostanut seuran pesäpallon absoluuttiselle huipulle.

– JoMa on erinomainen esimerkki, josta Puijon Pesiksellä on paljon opittavaa.

– Kyseessä on laaja-alaisempi ja syvemmälle menevämpi yhteistyösopimus kuin pesäpalloseurojen välille on normaalisti tehty.

Super-JoMa Oy:n toimitusjohtaja Jonne Kemppainen kertoo seuran etsineen pitkään yhteistyöseuraa, jolla on yhtä kovat tavoitteet kuin sillä itsellään.

– Mukavaa, että kumppani löytyi niinkin läheltä kuin Kuopiosta. Katsojille yhteistyö ensimmäiseksi näkyy joustavana pelaajaliikenteenä seurojen välillä, mutta pitkällä tähtäimellä sopimus varmasti tuo molemmille osapuolille paljon enemmän.

Seurojen kotisivut: Joensuun Maila | Puijon Pesis, Kuopio