Valitse sivu

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen kiitteli kuluneen vuoden saavutuksia. Pesäpallolla on ensi kertaa historiansa aikana yli 18 000 rekisteröitynyttä lisenssipelaajaa ja -tuomaria.

Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen. Kuva: Milla Aalto, Uudenmaan liitto.

– Jos minulta kysytään, mitä pesäpallolle kuuluu, vastaan, että hyvää kuuluu. Harrastajamäärät ovat kasvaneet, joukkuemäärät ovat isoja, olosuhteet ovat parantuneet, seuratoiminnassa koettiin onnistumisia ja kaikki neljä leiriä ja Itä-Länsi onnistuivat erinomaisesti, Savolainen totesi.

– Talous on hyvässä kunnossa, sitä on hoidettu pieteetillä. Samoin huippupesiksen seuroilla menee taloudellisesti aiempaa paremmin. Taloudellisia ja toiminnallisia resursseja tarvitaankin vuodelle 2022, kun pesäpallo täyttää 100 vuotta. Se on lajille tärkeä vuosi, jota silmällä pitäen strategia on hahmoteltu. Silloin pesäpallon pitää näkyä valtakunnallisesti.

Muutoksia ja toiminnan terävöittämistä kuitenkin tarvitaan, kun matka kohti kansallispelimme tulevaisuudenkuvan tavoitteita kääntyy loppusuoralle.

– Jatkossa tarvitaan muutoksia operatiiviseen toimintaan, johtajuuteen ja johtamisjärjestelmään. Samoin luottamushenkilöiden organisoitumisesta pitää keskustella ja saada mahdollisesti sille puolelle leveämpiä hartioita, Savolainen sanoi.

Lopuksi syyskokous keskusteli mahdollisesta sääntömuutoksesta, joka koskisi erillisen liittovaltuuston perustamista. Asia jätettiin jatkovalmisteluun ja siitä kuultiin kokousedustajien näkemyksiä.

Pesäpalloliiton toimintasuunnitelma ja talousarvio on julkaistu liiton nettisivuilla.