Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta, seuratoimintaa.

– Kiitos myönnetyistä Tähtiseura-merkeistä kuuluu koko seuralle, sillä laatua vaaditaan jokaiselta osa-alueelta tasapuolisesti aina hallinnollisista asioista ruohonjuuritasolle asti.

– Tämä prosessi ei ole ollut läpihuutojuttu, vaan pääsimme sen tiimoilta tarkastelemaan toimintaamme kaikilta kanteilta kriittisesti ja kehittävästi koko vuoden aikana. Paljon on hyvin, mutta paljon on myös kehitettävää, Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine painottaa seuran tiedotteessa.

Lasten ja nuorten liikuttamisen sekä aikuisliikunnan lisäksi kolmas Tähtimerkki myönnetään huippu-urheilusta. Kolmen osa-alueen Tähtimerkki on toistaiseksi vain neljällä seuralla: Olarin Voimistelijat, Oulun Uinti, Swimming Jyväskylä ja Vantaan Voimisteluseura.

Pesäpalloliitto arvosti Pesäkarhut vuoden pesäpalloseuraksi 2018. Suomen Urheilugaalassa Pesäkarhut ylsi podiumille eli lajirajat ylittäen kolmen parhaan joukkoon vuoden urheiluseuraa valittaessa. Nyt seuralla on komeasti jo kaksi Tähtimerkkiä.

Korkea seuratoiminnan taso ei tule itsestään, vaan vaatii jatkuvaa työntekoa.

– Nämä merkit velvoittavat meitä ylläpitämään laadukasta toimintaa myös jatkossa sekä kehittämään toimintaa entisestään ja kehittymään kehityksen mukana, Saine muistuttaa.

Tähtimerkki on Olympiakomitean ja lajiliiton myöntämä tunnus urheiluseuralle, joka täyttää määritetyt laatutekijät kohderyhmänsä osalta. Osa-alueita on kolme: lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Vihreä Tähtimerkki luovutetaan lasten ja nuorten, punainen aikuisten ja sininen huippu-urheilun Tähtiseuralle. Kaikkien kolmen osa-alueen laatuseura saa tunnustuksena täyden kolmivärisen Tähtimerkin.

Pesäpallon Tähtiseuroja ovat Espoon Pesis, Fera Raumalta, Haapajärven Pesä-Kiilat, Kempeleen Kiri, Keravan Pesis-Juniorit, Pattijoen Urheilijat Juniorit Raahesta, Pesäkarhut Porista, Pöytyän Urheilijat, Roihu Helsingistä, Ruoveden Pirkat, Siilinjärven Pesis, Sotkamon Jymy-Pesis ja Vimpelin Veto.

Onko oma kotiseurasi seuraava? Katso lisätiedot Olympiakomitean sivuilta. Pesäpalloliitossa tiedusteluihin vastaa Mika Mikola | 050 557 8522 | mika.mikola(ät)pesis.fi.