Valitse sivu

Miesten Ykköspesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua ottelupareina. Ottelumäärä on näin 24 joukkuetta kohden. Lisäotteluiden parit on määritelty maantieteellisin perustein seuraavasti: Alajärvi-Alavus, Hamina-Laukaa, Kannus-Vähäkyrö, Kuopio-Sotkamo, Loimaa-Ulvila ja Oulu-Simo.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2021. 2.-5. sijoittuneet joukkueet etenevät sarjan sisäisiin välieriin.

Naisten Ykköspesiksen runkosarjassa joukkueet on jaettu A- (etelä) ja B-lohkoihin (pohjoinen). Oman lohkon sisällä pelataan kaksinkertainen sarja (14 ottelua joukkuetta kohden) ja toista lohkoa vastaan pelataan kertaalleen (8 ottelua joukkuetta kohden).

Naisten Ykköspesiksen kausi jatkuu runkosarjan jälkeen kahdeksan parhaan pudotuspeleissä. Puolivälierät pelataan lohkon sisällä ja välierät lohkojen välillä. Välierien voittajat etenevät loppuotteluun, jonka voittaja nousee Superpesikseen ja häviäjä jatkaa superpesiskarsintaan.

Miesten Ykköspesiksen lisäotteluiden otteluparit 2020

Alajärven Ankkurit-Alavuden Peli-Veikot
Haminan Palloilijat-Laukaan Urheilijat
Kannuksen Ura-Vähänkyrön Viesti
Loimaan Palloilijat-Ulvilan Pesä-Veikot
Oulun Lippo Juniorit-Simon Kiri
Puijon Pesis, Kuopio-Sotkamon Jymy

Naisten Ykköspesiksen lohkojaot 2020

Lohko A (etelä)

Espoon Pesis
Haminan Palloilijat
Hämeenkyrön Räpsä
Janakkalan Jana
Mailajuniorit, Kankaanpää
Pesäkarhut, Pori
Pöytyän Urheilijat
Roihu, Helsinki

Lohko B (pohjoinen)

Jalasjärven Jalas
Kajaanin Pallokerho
Lappajärven Veikot
Mailattaret, Vaasa
Oulunsalon Vasama
Pattijoen Urheilijat, Raahe
Puijon Pesis, Kuopio
Tyrnävän Tempaus