Valitse sivu

Ykköspesisjoukkueen uusi pelinjohtaja on Jukka Salmela, joka on viimeisen 15 vuoden aikana nähty niin pelaajan kuin valmentajan rooleissa Jyväskylän Kirissä, Lievestuoreen Kisassa ja Laukaan Urheilijoissa. Matias Hänninen keskittyy jatkossa vastuutehtäviinsä seuran pesäpallojaostossa.

Salmela saa aisaparikseen valmennukseen ja pelinjohtoon entisen huipputuomarin, aiemmin valmentajana mm. naisten Superpesiksessä toimineen Antti-Jussi Hirvosen. Pelinjohdon sopimukset kattavat tulevan kauden.

–  Viime kausi oli Laukaan Urheilijoille ensimmäinen pesäpallossa. Lähtökohtiin nähden lopputulos (7. sija Ykköspesiksessä) oli suorastaan erinomainen. Asetelmat uuteen kauteen ovat huomattavasti tukevammat. Pääsemme nyt aidosti kehittämään pelaajia ja toimintaa, Salmela iloitsee.

Joukkueen pelaajarinki koostuu pitkälti tutuista nimistä. Mukana ovat Superpesiksessäkin kovaa jälkeä tehneet Pasi Rajala, 38, Ilkka Ylitalo, 31, sekä viime kaudella upeasti itsensä Ykköspesiksessä läpi lyönyt Jani Raami, 21.

Uusina pelaajina Laukaan Urheilijoiden riveihin liittyvät Jyväskylän Kirin kasvatit Janne Palomäki ja Akseli Saukkola Jyväskylän Lohesta.

– Meillä on edelleen melko nuori joukkue, joka on täydennetty muutamilla kokeneilla huippupelaajilla. Ensi kesän tavoitteita ei ole vielä yhdessä määritetty, mutta kasassa on sellainen ryhmä, joka on ainakin jollain aikataululla matkalla kohti Ykköspesiksen kärkeä. Sarjasijoituksia tärkeämpää on kuitenkin edelleen nuorten pelaajien kehittyminen sekä pelaajapolun varmistaminen keskisuomalaisille poikajunioreille, Salmela sanoo.

Laukaan Urheilijat tiedottaa joukkueen täydentyvän vielä talven aikana ja neuvottelevansa edelleen muutaman pelaajan kanssa ensi kesän sopimuksista. Joukossa on seuran mukaan kokeneita ja keskisuomalaiselle pesisyleisölle tuttuja nimiä sekä uusia tuttavuuksia.

Kauden 2020 kotiottelunsa Laukaan Urheilijat pelaa sekä Jyväskylässä että Laukaassa. Tarkka ottelujakauma ja pelikentät selviävät myöhemmin talven aikana.

Laukaan Urheilijat 2020 (sopimustilanne 18.11.)

Pelaajat: Petrus Heinonen, Ville Hyvönen, Eetu Kettunen, Eemil Mustonen, Janne Palomäki, Jani Raami, Pasi Rajala, Arttu Rauhamäki, Teemu Repo, Akseli Saukkola, Ville Viljanmaa, Ilkka Ylitalo.

Valmennus ja pelinjohto: Jukka Salmela, Antti-Jussi Hirvonen
Joukkueenjohto/taustaryhmä: Tapani Linna, Pekka Kokkinen, Juho-Perttu Thil
Huolto: Axel Asplund