Pesäpalloliiton johtokunta myönsi ensimmäiset tapahtumien järjestelyoikeudet lajin juhlavuodelle 2022. Valtakunnallisten leirien järjestäjiksi kartoitettiin juhlavuoden arvolle sopivat paikkakunnat ja kokeneet seurat, jotka ovat pitkään ansioituneet laadukkaan, vastuullisen ja monipuolisen tekemisen kautta. Siilinjärven Pesis on johtavia kasvattajaseuroja, Sotkamon Jymy valtakunnan menestynein seura ja Hyvinkään Tahko vahva toimija niin poika- kuin tyttöpesäpallon puolella. Aktiivisesta junioritoiminnastaan tunnettu Seinäjoen Maila-Jussit on lähettänyt viime vuosina eniten joukkueita leireille.

– Iloa on edessäpäin. Olen nimittäin kahdesta asiasta täysin varma: pesisyhteisö osaa järjestää mainioita pesisleirejä – eri asia ois, ellei osattais – ja siitä, että peleissä lyödään raakasti keskelle, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari veistelee.

Valtakunnalliset pesäpalloleirit innostavat juuri nyt mukaan ennätysmäärin lapsia ja nuoria. Kesän 2019 neljälle leirille osallistui yhteensä ennätykselliset 426 joukkuetta eli yli 5000 junioripesäpalloilijaa. Leiriotteluissa jakavat oikeutta alle 18-vuotiaat nuorisotuomarit, joille leirit tarjoavat väylän kehittyä ja edetä uralla.

Lasten ja nuorten valtakunnallisilla pesäpalloleireillä on yli 50-vuotinen historia. Ensimmäiset merkinnät Pesäpalloliiton toimintakertomuksista löytyvät vuodelta 1966, jolloin järjestettiin valtakunnallinen leiri piirijoukkueille. Leireillä ratkaistaan paremmuudet kussakin ikäluokassa ja C-junioreiden osalta pelataan virallisista SM-mitaleista.

Valtakunnallisten leirien 2022 tarkemmat ajankohdat vahvistetaan myöhemmin.

Valtakunnalliset pesäpalloleirit 2022

Naperoleiri, 10-vuotiaat ja nuoremmat: Siilinjärvi, järjestävä seura Siilinjärven Pesis
Tenavaleiri, 12-vuotiaat ja nuoremmat: Sotkamo, järjestävä seura Sotkamon Jymy
Suurleiri, 14-vuotiaat ja nuoremmat: Hyvinkää, järjestävä seura Hyvinkään Tahko
Nuorisoleiri, 16-vuotiaat ja nuoremmat: Seinäjoki, järjestävä seura Seinäjoen Maila-Jussit

Leirit 2020-2021

Lisätietoa: Mikko Huotari, urheiluyksikön johtaja (leirien myöntäminen)
mikko.huotari(ät)pesis.fi | 040 848 2427

Juha Kuoppala, leiritoiminnan vastuuhenkilö
juha.kuoppala(ät)pesis.fi | 040 055 2248