Tulevalla kaudella uudet tuulet puhaltavat. Seuran naisten edustusjoukkue jatkaa suomensarjassa, mutta toisena aikuisjoukkueena sarjapaikan ottavat vastaan miehet maakuntasarjassa.

– Tuleva ViU:n miesten joukkue on pelannut yhdessä jo pidemmän aikaa eri seurojen väreissä, mutta etsinyt samalla uutta, pysyvämpää kotia lähempänä pelaajien muuta elämää. Viinijärvi sopii tähän hyvin ja tarjoaa hyvät olosuhteet kesän pelitapahtumille.

– Ensimmäinen keskustelunavaus tuli joukkueelta itseltään. Hyvin pian seurassakin huomasimme, että tähän ehdotukseen kannattaa tarttua. Molemmilla osapuolilla on tavoitteena pidempiaikainen yhteistyö, johon kuuluu joukkuevärin lisäksi aktiivinen osallistuminen myös seuran muuhun toimintaan, muun muassa juniorityöhön, seuran puheenjohtajan Mira Loposen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

Vuonna 1914 perustetun Viinijärven Urheilijoiden historia ei juuri pesäpallon miesjoukkueita tunne. Parhaimmillaan seura on ollut edustettuna miesten suomensarjassa kausina 1948-49, 1952 ja 1965-66.

Äijäpesis sai kuitenkin myönteisen vastaanoton viime kesänä. Nyt miesten toimintaa täydentää maakuntasarjan joukkue, johon haetaan vielä muutamia vahvistuksia. Kaikkiin joukkuetta koskeviin kysymyksiin vastaavat Kristian Martikainen, ristiaanomartikainen(ät)gmail.com ja Riku Ehrukainen, ehruuu(ät)gmail.com.

Yksi kysymys on kuitenkin vielä keskustelussa, sillä pinkki tunnetaan Viinijärven Urheilijoiden värinä.

– Housujen väristä vielä neuvotellaan, mutta se on jo selvää, että ensi kesänä ViU:ssa on miehet pinkissä, seuran nettisivuilla vakuutetaan.

Tutustu Viinijärven Urheilijoiden toimintaan seuran nettisivuilla. Uudesta aluevaltauksesta kertoi myös Yle.