Kaksi vuotta sitten Haminan unelman tielle asettui Ykköspesikseen silloin noussut Pöytyän Urheilijat ja viime vuonna nyt jo Superpesiksen portteja kolkutteleva Siilinjärven Pesis. Tällä kaudella pysäyttäjää ei löytynyt.

– Joukkueessa on tällä hetkellä todella hienot tunnelmat. Täällä on pelaajia, jotka ovat pitkään pelanneet ja harjoitelleet yhdessä. Olen sanonut joukkueelle läpi kauden, että koko ajan pitää mennä eteenpäin ja uskoa omaan tekemiseen. Sillä reseptillä olemme menneet, pelinjohtaja Jussi Toikka kertoi Kymen Sanomille.


Kaksijakoisen ratkaisuottelun Raumalla käänsi Haminan voitoksi Superpesiksestä tuttu Itä-Länsi-pelaaja Inka Pietilä, joka takoi hurjat 2+4 lyötyä, 3 tuotua ja 18 kärkilyöntiä. Supervuorossa Noora Pasi löi ja Eerika Marttila toi loppulukemiksi 1-2 (12-2, 4-10, 2-3).

Kun Haminan Palloilijat nousi viimeksi naisten suomensarjasta Ykköspesikseen, joukkue voitti sarjan heti seuraavalla kaudella ja pelasi seurahistorialliset kaksi kautta Superpesiksessä 2006-2007. Viimeksi Haminassa pelattiin naisten Ykköspesistä 10 vuotta sitten 2008-2009, silloin sarja oli tosin nelilohkoinen ja joukkuemäärältään suurempi.

Kaudella 2020 Haminan perinteikkäällä Vallikentällä nähdään niin miesten kuin naisten Ykköspesistä.

Toisessa ykköspesiskarsinnan otteluparissa voitot ovat 1-1, kun Puijon Pesis Kuopiosta (Puijottaret) kukisti kotikentällään Muhoksen Pallo-Salamat 2-1 (6-5, 3-10, 1-0). Ratkaiseva kolmas ottelu pelataan Muhoksella Ponkilan pesäpallostadionilla keskiviikkona 4.9. kello 17 alkaen.

Haminan Palloilijoiden nousijajoukkue 2019 naisten Ykköspesikseen

Tytti Bertling; Nea Forsell; Riina Hallikainen; Nora Linden; Anniina Marttila; Eerika Marttila; Elina Muurman; Silja Pakkanen; Noora Pasi; Inka Pietilä; Sini Satama; Sanni Silander; Saara Suomalainen; Pilvi-Maaria Taurama; Taru Toikka; Veera Toikka. Jussi Toikka (pj), Janne Bertling (2. pj)