Pääosassa voitonjuhlassa ovat itseoikeutetusti Joensuun Mailan Suomen mestarit sekä joukkueen kannattajat, fanit ja seuraajat. Tähtiartistina lavalle kapuaa Poju.

Mestaruusjuhla on maksuton koko perheen tapahtuma, jonka järjestävät Joensuun kaupunki yhteistyössä Joensuun Mailan sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Mestaruusjuhlan päätarkoituksena on juhlistaa Joensuun Mailan Suomen mestaruutta.

– Siitä, miten Joensuun kaupunki virallisesti muistaa Suomen mestareita, päätetään myöhemmin, kaupunki tiedottaa.

Mestaruusjuhlien lisäksi lauantaina nautiskellaan kaupungin tarjoamat pullakahvit ja rakennetaan torin Siniselle virralle yhteisöllinen taideteos, jonka tekemiseen kaikilla on mahdollisuus osallistua. Tykötarpeiksi pyydetään tuomaan sinisiä vaatteita ja kankaita. Teosta aletaan tehdä lauantaina ennen Joensuun Mailan kultajuhlia kello 12 Joensuun taiteilijaseuran Pirjo Revon ja Helena Vartiaisen johdolla. Juhlapäivän jälkeen Joensuun kaupunki toimittaa kankaat kierrätykseen. Lisätietoa aiheesta löytyy Joensuun kaupungin nettisivuilta.

Joensuun Mailan mestaruusjuhlan alustava aikataulu

13.00 Mestaruusjuhla alkaa, Suomen mestarit lavalla
14.00 Poju esiintyy juhlakansalle
15.00 Juhla päättyy