Ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa ratkaisu haettiin supervuorosta. Kolmannessakin sitä jo odoteltiin, kunnes Pulkkinen kilisytti toisen jakson neljännen tasoittavalla pajatson tyhjäksi. Avausottelun hävinnyt Puijo voitti kahdesti selkä seinää vasten ja osoitti olevansa ykköspesispaikan arvoinen. Keskiviikon ratkaisuottelussa Muhoksella loppunumerot kirjattiin vieraille 0-2 (5-8, 2-5).

– Oman pelaamisen kautta pääsimme kuskin paikalle. Mieli oli maltillinen, ja olimme hereillä heti ottelun aluissa, pelinjohtaja Pasi Penttinen kertoi Savon Sanomille.

Puijon Pesis jäi suomensarjan keskilohkon runkosarjassa kolmanneksi, mutta kukisti lohkon pudotuspeleissä sekä Jyväskylän Pesiksen että Ilmajoen Kisailijat suoraan otteluvoitoin 2-0.

Kuopiolainen joukkue ei ole koskaan aiemmin pelannut naisten Ykköspesiksessä tai Ykkössarjassa, joka perustettiin 1981. Kuopion Kelta-Mustat oli edustettuna naisten mestaruussarjassa 16 kauden ajan (1951-57, 1959-1966, 1969) ja voitti jopa Suomen mestaruudenkin 1955. Kaudella 2020 Puijon Pesiksellä on joukkueet sekä miesten että naisten Ykköspesiksessä.

Puijon Pesiksen nousijajoukkue 2019 naisten Ykköspesikseen

Terhi Asikainen; Annika Asunmaa; Oona Eteläpää; Iiris Huotari; Essi Kettunen; Ella Koski; Jannika Kärnä; Aurora Mäkinen; Anni Ollikainen; Johanna Peltokangas; Rebecca Penttinen; Nea Pirskanen; Siiri Pulkkinen; Emmi Pääkkönen; Jonna Taipale; Hilda Westersund; Jenni Ylönen; Anna Åman. Pasi Penttinen (pj), Jussi Pulkkinen (2. pj).