Lippo Juniorit on lisäksi nimittänyt junioripäällikön tehtävään Esa Pietiläisen vastaamaan urheilu- ja joukkuetoiminnasta. Toiminnanjohtajan tehtävissä jatkaa J-P Aarrekivi vastuullaan yhdistys- ja seuratoiminnan kokonaisuus.

Liikuntatieteiden (LiTM) ja liikuntalääketieteen maisteri (TtM) Helistén-Mikkola on toiminut liikunnan ja terveystiedon opettajana Oulun Lyseossa. Urheilun puolelta kokemusta löytyy useista lajeista. Oululaisessa pesäpallossa Helistén-Mikkola tunnetaan kärkivalmentajana ja huippupelaajien kehittäjänä sekä viime vuosilta Kempeleen Kirin naisten superpesisjoukkueen valmennustiimistä.

Helistén-Mikkola on mukana Valmentaa kuin nainen -hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea nykyisiä ja uusia naisvalmentajia uralla eteenpäin, kehittää valmentajaksi siirtyvien osaamista ja selkeyttää valmentajapolkua erityisesti mentoroinnin avulla. Helistén-Mikkolan tehtäviin kuuluu lisäksi Lippo Juniorien valmennustyötä ja toiminnan koordinointia.

– Valmentaa kuin nainen -hanke on kansallinen palloilulajien kehittämishanke, jonka tavoitteita ovat muun muassa innostaa entisiä naispelaajia jatkamaan urheilu-uraa valmentajana ja sitä kautta lisätä naisvalmentajien määrää palloilulajeissa. Nykyisten naisvalmentajien ja valmentajiksi siirtyvien osaamista kehitetään ja heidän valmentajapolkua selkeytetään mentoroinnin avulla. Mentorointi antaa runsaasti eväitä auttaa valmentajaa oppimaan, oivaltamaan ja kehittymään valmennuksessaan, Helistén-Mikkola kertoo.

Seuran tiedotteen mukaan Lippo Juniorit käynnistää uuden vaihteen nais- ja tyttöpesäpallon kehittämisessä, kun seura perustaa tyttöjen oman akatemiatoiminnan. Yksilöön keskittyvän toiminnan tarkoituksena on luoda pelaajahautomo ja -polku, jossa pelaaja kehittyy ja saa vastuuta. Halutessaan pelaajalla on valmiudet jatkaa pesisuraansa aina pääsarjatasolle asti. Kaiken keskiössä on toimiva ja kehittyvä valmennus sekä hyvin hoidettu seuratyö.

Helistén-Mikkola lähtee innolla temmeltämään uudelle tehtäväkentälleen.

– Olen innoissani käynnistämässä Valmentaa kuin nainen -hanketta Lippo Junioreissa. Mentoroinnin avulla autan valmentajia kehittymään ja oivaltamaan juniorityön moninaisuuden. Olen tukemassa myös valmentajia pesäpallon lajivalmennuksen lisäksi taito- ja fysiikkavalmennuksessa.

– Tulossa on todella mielenkiintoinen syksy, on hienoa päästä jakamaan omia kokemuksiani juniorivuosilta. Toivotaan näiden hankkeiden innostavan uusia palloilulajien naisvalmentajia mukaan Oulun alueella!