Läpilyönnit ratkaisivat myös avauspuolikkaalla. KiPa tuli vahvasti otteluun Veeti Lankisen juhliessa kunnaria ja yhtä tavallista heti ensimmäisessä sisävuorossa. Jakson ratkaisi vastaavasti 1+1 juoksua tuottaneella puhkaisulla Kasperi Kaksonen, jonka lyönnille kakkosraja oli jäänyt auki.

Tahko meni toisella jaksolla 1-0-johtoon, kun ottelussa kolme tikkiä lyönyt Jere Harjuvaara kotiutti tärkeään paikkaan Patrik Vartaman. Paikkoja lisäjuoksuihinkin oli, mutta KiPan ulkokenttä ei antanut tänään mitään ilmaiseksi. Sen sijaan tahtipuikon ryöväsi Tahkolta kentän kapellimestariksi noussut Varonen. Komea veto kolmosrajaan kilisytti pajatson tyhjäksi ja katkaisi kotijoukkueen selkärangan.

– Tuntuu, että se tuli ensimmäisenä mieleen ja löin sinne. Ei siinä sen kummempaa, Varonen mietti ottelun jälkeen mestaruudesta hurmioituneena.

Mestaruus maistuu kiteeläisittäin erityisen hyvälle. A-poikaikäluokka lakkautetaan ensi vuodelle ja 19-vuotiaat sulautetaan osaksi B-poikia. Usealle pelaajalle kolmas loppuottelu oli samalla viimeinen ottelu juniorisarjoissa.

– Kaikki, jotka ovat mestaruuden joskus voittaneet, tietävät, miltä se tuntuu. Viime kaudella jäätiin puolivälierissä jo pois ja nyt oli vielä viimeinen A-poikavuosi itselläkin ja kaikilla. On tämä ihan huikeaa, 20-vuotias Varonen fiilisteli.

Joukkueensa ykköspalkittu antoi tunnustusta myös Tahkon leiriin ja lausui kiitoksensa tiukasta ottelusarjasta.

– Täytyy antaa ”rispektiä” vastustajalle, Tahko pelasi ihan pirun hyvin ulkopeliä. Ei saatu lähellekään sillä tavalla sisällä aikaiseksi, miten on tällä kaudella muuten saatu. Sisällä he tekivät tarvittavat eilen, mutta me teimme nyt enemmän.

Kiteen Pallo -90 juhlii seurahistoriansa kolmatta A-poikien Suomen mestaruutta ja 11. ikäluokan mitalia. Varonen antaa vuolaat kehut hienolle joukkueelle, jonka mukana kelpasi huipentaa juniorivuodet.

– On hirveän pitkään pelattu samalla porukalla, runko on kestänyt hyvin kasassa. Muutamia uusia ja nuoria meillä on tosi paljon. Neljä A-ikäistä, kaikki muut ovat nuorempia. Pirun ylpeä olen kaikista, ihan ansaitaan tämä saavutus, Varonen päättää.

Viime vuoden Suomen mestari Hyvinkään Tahko voittaa SM-hopeaa ja kolmannen A-poikien mitalinsa peräkkäin. Historiallisen kauden SM-pronssimitalit vei Vimpelin Veto.

A-poikien SM-kultaa 2019: Kiteen Pallo -90

Valtteri Havukainen; Kasperi Kaksonen; Ville Ketolainen; Konsta Kettunen; Ville-Markus Kosonen; Konsta Kurikka; Veeti Lankinen; Joni Lehikoinen; Hanno Mustonen; Hasse Mustonen; Hannes Pekkinen; Miitri Pesonen; Jiri Pippola; Elmeri Purmonen; Markus Ruotsalainen; Miika Timonen; Samu-Kalle Varonen; Lassi Vasarainen. Saku Havukainen (pj); Jarno Kaksonen (2. pj); Petri Tuuva (2. pj).

A-poikien SM-hopeaa 2019: Hyvinkään Tahko

Jere Handolin; Jere Harjuvaara; Aleksanteri Haukka; Aatu Haukkamaa; Mika-Matti Heinonen; Nooa Hoikka; Kalle-Tapio Huusko; Kaapo Kalmari; Matias Kauppinen; Aapo Korhonen; Samu Kyhyräinen; Erik Lahti; Eetu Lehto; Leevi Lehto; Miki Leppäniva; Luukas Levänen; Santtu Patova; Luka Raesmaa; Henrik Ristolainen; Joosua Rättö; Patrik Vartama. Mika Lehto (pj); Juuso Kerola (2. pj).

A-poikien SM-pronssia 2019: Vimpelin Veto

Elmeri Anttila; Eetu Isohanni; Lauri Jokilehto; Joonas Jyrkkä; Antti Kortteenperä; Aleksi Lahti; Joonas Lahti; Aleksi Lassila; Taneli Lassila; Juho Liinamaa; Miska Mortensen; Perttu Olli; Aleksi Rantala; Santeri Rehula; Perttu Ruuska; Aleksi Savola; Riku Utanen; Lauri Vihriälä; Mikko Vihriälä. Markku Lassila (pj); Mikko Kivinen (2. pj).