Antti Hartikainen oli jälleen liekeissä ja onnistui vaihtolyönneissään sataprosenttisesti. Erinomaisen lukkaripelin lisäksi Janne Kivipelto löi kotijoukkueelle tärkeän toisen juoksun toisella jaksolla. Tommi Mäentausta onnistui kärjessä hienosti ja sinetöi ensimmäisen jakson loppunumerot kunnarillaan.

Kruunuksi Kouvolan ulkopeli tylsytti Vimpelin lyöjätykit. Ykköstilanteen purkaminen oli vieraille tänään hankalaa ja kotiutukset yskivät. Vimpelin 10 vuoden mitaliputki päättyy neljänteen sijaan.

Sijat 2 ja 4 ovat tulleet ”Koplalle” turhankin tutuiksi viimeisten reilun kymmenen vuoden aikana. Nyt seuran kannattajat saavat balsamia haavoilleen. Pudotuspelien aikakaudella KPL voittaa ensimmäistä kertaa kauden viimeisen ottelun silloin, kun on yltänyt neljän parhaan joukkoon. Miesten SM-mitali on seuralle toinen peräkkäinen.

– Pettymys, mikä välieräsarjassa tuli, oli tosi iso, ihan henkilökohtaisestikin. Täytyy olla erittäin tyytyväinen siihen, että rivit koottiin ja pystyttiin kahteen voittoon. Tänä päivänä molemmat joukkueet olivat jo latautuneet tähän peliin oikeinkin hyvin, totesi tyytyväinen, erinomaista työtä KPL:n luotsina tehnyt Matti Iivarinen.

– Isot kiitokset kaikille toimijoille, yleisölle, faneille ja seurajohdolle. Olen täällä viihtynyt ja saanut työrauhan, sanoi Iivarinen, joka vihjasi vahvasti jättävänsä tehtävät KPL:n pelinjohtajana.

Miesten SM-pronssia 2019: Kouvolan Pallonlyöjät

Juho Hacklin; Antti Hartikainen; Janne Kivipelto; Roope Koskelainen; Toni Laakso; Anssi Lammila; Matti Latvala; Valtteri Luoma; Santeri Löppönen; Tommi Mäentausta; Iiro Nokkala; Jere Paananen; Ville Pesu; Elias Pitkänen; Matti Saukko; Sasu Toikka; Antti Tuhkanen; Lauri Yrjölä. Matti Iivarinen (pj); Saku Kapanen (2. pj).