Valmentajapolun tavoitteena on saada valmentajat monipuolistamaan ymmärtämystään pelitaidosta ja lisäämään kokonaisvaltaista yksilön ja joukkueen valmennustaitoa. Huippuvalmentajapolulla keskitytään nimenomaan ammattitaidon kehittämiseen nuorten aikuisten ja aikuisten valmentamisessa.

Eteenpäin koulutuspolulla!

Vuonna 2020 koulutusvaatimukset tiukentuvat siten, että pelinjohtajalla tai 2. pelinjohtajalla toteutuvat alla olevat vaatimukset. Siirtymävuonna 2020 on voimassa 2018-2019 käyty 2-tason pelinjohtajakoulutus sen oikeuttamilla sarjatasoilla.

Muuten koulutusvaatimukset ovat seuraavat:

  • B-ikäiset: Junioripolun 2-tason suorittaminen tai NPVT tai huippuvalmennuspolun yhdistetty 1- ja 2-tasojen koulutus
  • A-ikäiset ja suomensarja: Lajivalmentajatutkinto tai huippuvalmennuspolun yhdistetty 1- ja 2-tasojen koulutus
  • Ykköspesis ja Superpesis: Lajivalmentajatutkinto tai Valmentajan ammattitutkinto.

Lajivalmentajatutkinnolle voi osallistua, kun on suorittanut juniori- tai huippuvalmennuspolun 1- ja 2-tasojen koulutukset tai erityistapauksissa, mikäli valmentajalla on pitkä pelaaja- ja/tai valmennustausta. Viimeisimpänä mainitut hakemukset käsitellään yksilöllisesti.

Valmentajan ammattitutkinnolle voi osallistua, kun on suorittanut Lajivalmentajatutkinnon.

Ykköspesiksessä valmentajan ensimmäisenä vuotena tulee olla Lajivalmentajatutkinnon suorittaminen aloitettuna, viimeistään toisena vuotena suoritettuna.

Koulutustason lisäksi Superpesiksen ja Ykköspesiksen pelinjohtajilta / valmentajilta vaaditaan osallistuminen yhteisiin pelinjohtaja- ja tuomaripäiviin, jotka toimivat tulevan kauden koulutustapahtumana. Nämä päivät järjestetään Varalan Urheiluopistolla Tampereella 13.-15.12.2019 (viikonloppu).

Sisällöt ja ilmoittautuminen

Sekä Lajivalmentajatutkinnolle että huippuvalmentajapolun 1- ja 2-tasojen koulutukseen ilmoittaudutaan Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa. Osallistumismaksut on mahdollista suorittaa jakso kerrallaan tai yhdessä erässä koko koulutuskokonaisuuden hinta.

Lajivalmentajatutkinto, tutustu koulutuksen sisältöihin tästä linkistä ja siirry sen jälkeen ilmoittautumaan Pesäpalloliiton tapahtumapalveluun 20.9.2019 mennessä. Valitse ”koko tutkinto maksettu” -vaihtoehto, jos haluat maksaa koko tutkintomaksun yhdessä erässä.

Huippuvalmentajapolun 1- ja 2-tasojen koulutus, katso monipuolisen koulutuksen sisällöt tästä linkistä ja lue koulutukseen viime talvena osallistuneen Jyrki Pellonperän mietteitä. Koulutukseen ilmoittaudutaan Pesäpalloliiton tapahtumapalvelussa 27.9.2019 mennessä. Valitse ”koko tutkinto maksettu” -vaihtoehto, jos haluat maksaa koko tutkintomaksun yhdessä erässä.

Lisätietoa

Juha Antikainen, koulutusvastaava
040 535 0337 | juha.antikainen(ät)varala.fi