Pihkalan stadionille koleassa kelissä saapuneet 358 katsojaa palkittiin viihdyttävällä pesäpallo-ottelulla tiistaina. Kummankaan joukkueen sisäpeli ei pyörinyt parhaalla mahdollisella tavalla, mutta sähköä ja jännitystä oli ilmassa yllin kyllin. Ainakin Tahkon Matias Kauppinen ja KiPan Samu-Kalle Varonen vaihtoivat kuulumisia tiukan ottelun tiimellyksessä.

– Vähän tuli kiistanalaisia tuomioita, jotka aiheuttivat pientä keskustelua – en tiedä, mitä ne menivät. Vähän lämpöä kylmällä kelillä, Kiteen pelinjohtaja Saku Havukainen hymähti.

– Oli tunnetta, totta kai, niin kuin näissä peleissä pitää ollakin. Nuorten miesten pitää vähän käydäkin kuumana. Tähän se loppuu, tämän jälkeen ei A-poikien pelejä enää pelata, Tahkon kollega Mika Lehto huomautti.

Avausottelussa nähtiin tukku tiukkoja tilanteita ja pesäkilpoja. KiPa sai otteluun lentävän lähdön ja otti heti avausvuorossa 0-2-johdon. Tahko tuli tasoihin ja pääsi yrittämään jaksovoittoakin neljännen tasoittavalla, mutta Jere Harjuvaara ei tällä kertaa onnistunut lyöntiratkaisussaan.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat. Kun Kiteen kiri täydentyi vielä jakson kolmannella juoksulla, vieraat kaappasivat kotiedun itselleen. Juhlinnan käynnistivät Jiri Pippola lyöjänä ja Konsta Kurikka tuojana.

– Aika nihkeää oli sisäpeli molemmin puolin, tuli täpäriä paloja pienistä. Kaveri muutaman kerran irtosi väärällä ja tällaista pientä sekoilua oli – sama taisi käydä meilläkin. Vähän saatiin tilanteita molemmat, mutta me onnistuimme karvan verran paremmin kotiuttamaan. Siinä se ratkaisu oli, Havukainen kertasi.

– Piippuun jäi. Tasainen peli, he voittivat yhdellä. Varmaan kolmostilanteet olivat aika tasan (12-11 Tahkon eduksi). Yksi juoksu enemmän, tuon verran tuli eroa. Minun mielestäni ihan ok peli, Lehto sanoi.

Seuraava koitos nähdään Kiteellä torstaina kello 16 alkaen. Ottelusarjan katkaisuun vaaditaan kaksi voittoa eli mestaruus on katkolla kotijoukkueelle Rantakentällä.

– Ainakin tilanteiden rakentelu pitää saada rauhallisemmaksi. Saadaan tilanteita enemmän, niin eiköhän juoksujakin rupea tulemaan. Ulkopeli toimii hyvin, siihen on luotettu, Havukainen suuntasi jo ajatuksiaan torstaille.

Kollega Lehto suhtautuu tilanteeseen tyynen rauhallisesti, vaikka Tahko on asetettu selkä seinää vasten.

– Torstaina me voitamme molemmilla jaksoilla juoksulla, ei siinä vaihtoehtoja ole. Ei tämä ensimmäinen kerta ole, kun me tässä tilanteessa olemme. Perjantaina tullaan takaisin tänne Pihkalaan ja pelataan taas!

Odotettavissa on upea kauden huipennus. Kauden 2017 kultajoukkue Kitee ja viime vuonna pokaalia nostanut Tahko tavoittelevat historiallista, ainakin toistaiseksi viimeistä A-poikien Suomen mestaruutta. Havukainen uskoo, että katsojatkin löytävät sankoin joukoin tiensä Rantakentälle.

– Toivottavasti tulee reippaasti yli 500 katsojaa, eikä kylmä keli verota liikaa.

– Ehdottomasti lähdetään laittamaan sarjaa poikki, mutta ollaan valmiita tarvittaessa kolmanteen otteluun, Havukainen päättää.

Kiteen kausi on kokonaisuutena ollut menestyksekäs juniori-ikäluokissa. Seuran B-pojat voittivat komeasti SM-hopeaa viikonloppuna päättyneessä sarjassa.

A-poikien toinen loppuottelu Kiteen Pallo -90 vs. Hyvinkään Tahko pelataan Kiteellä torstaina 19.9. kello 16 ja kolmas loppuottelu tarvittaessa Hyvinkäällä perjantaina 20.9. kello 16. Lisätietoa www.kipa90.com ja www.hyvinkaantahko.fi.