Voittajien sankariksi nousi tuttu nimi, kun Janette Lepistö hurjasteli jokeripaidassa kaikki joukkueensa lyödyt juoksut ensimmäisellä jaksolla. Lepistö iski yhteensä 1+5 lyötyä, 2 tuotua ja 11 kärkilyöntiä.

Raivoisasti kannustaneen kotiyleisönsä edessä pelannut Manse PP oli pitkään kiinni toisen jakson voitossa, mutta Virkiän ratkaisu nähtiin ottelun viimeisellä lyönnillä neljännen tasoittavalla. Iina Lehtinen käänsi kahden palon tilanteessa paineen hidastetulla lyönnillä kolmospesää kohti ja Kaisa Peräaho viiletti kotiin.

Virkiä voitti 10 peräkkäistä naisten SM-mitalia, kunnes putki katkesi uudistuneella joukkueella viime vuonna. Paluu mitalikantaan tapahtuu vain yhden välivuoden jälkeen. Anna Honkala, Juulia Kuoppala, Essi Kylli, Emmi Laine, Iina Lehtinen, Eveliina Lämsä, Kaisaleena Rautakorpi, Silja Syrjälä ja Veera Tyynelä juhlivat uran ensimmäistä SM-mitaliaan, samoin pelinjohtokaksikko Tomi Niskanen ja Jussi Jänkä.

Tampereella pelattu toinen loppuottelu oli samalla Kaupin nykyisen pesäpallostadionin jäähyväisottelu. Myös Virkiä-leirissä koettiin tunteikkaita hetkiä, sillä kokenut vuoden lukkari 2013 ja kolme Suomen mestaruutta voittanut tähtipelaaja Jenna Kammi-Rahnasto on ilmoittanut päättävänsä uransa tähän kauteen.

Naisten SM-pronssia 2019: Lapuan Virkiä

Anna Honkala, Jenna Kammi-Rahnasto, Emma Kiviniemi, Juulia Kuoppala, Essi Kylli, Emmi Laine, Iina Lehtinen Janette Lepistö, Eveliina Lämsä, Kaisa Peräaho, Kaisaleena Rautakorpi, Silja Syrjälä, Eveliina Toppari, Veera Tyynelä, Emmi Viitala. Tomi Niskanen (pj), Jussi Jänkä (2. pj).

Aiheesta lisää

Kirittärille kolme ottelupalloa Suomen mestariksi