Valitse sivu

Pääsarjatasolla nähdään kolme uutta joukkuetta kaudella 2020. Manse PP Tampereelta debytoi miesten Superpesiksessä, Joensuun Maila ja Siilinjärven Pesis nousevat naisten Superpesikseen.

Halli-SM-sarjajärjestelmät pysyvät ennallaan. Kevään seurakokouksen aloitteesta miesten Halli-SM-turnaukseen suunniteltiin uutta talvisarjamallia, jossa olisi pelattu kahdessa maantieteellisesti jaetussa seitsemän joukkueen alkulohkossa yksinkertainen sarja. Alkulohkovaihe olisi käynnistynyt jo tämän vuoden puolella joulukuussa ja jatkunut maaliskuun alkuun saakka.

Keskusteluja kuitenkin jatketaan yhdessä seurojen kanssa. Pesäpalloliiton viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Pyysalo toivoo, että askel kohti entistä vahvempaa ympärivuotisuutta oltaisiin valmiita ottamaan kaudelle 2021.

– Miesten superpesisseurat eivät vielä päässeet yksimielisyyteen mallista ja siihen liittyvästä talousmallista viime viikolle asetettuun takarajaan mennessä. Näin ollen tulevan talvikauden Halli-SM-turnaus pelataan aiempien vuosien tapaan.

– Suunniteltu malli otetaan asialistalle marraskuun seurakokouksessa. Tavoitteena on löytää yhteisymmärrys ja saada uudenmallinen talvisarja käyntiin reilun vuoden päästä.