Feran B-tyttöjen kaudesta ei tapahtumia puuttunut. Tie jatkosarjaan aukesi vasta jatkokarsinnan kautta ja pudotuspelipaikkaa jännitettiin jatkosarjan viimeisen kierroksen vierasotteluun saakka. Puolivälierissä Fera otti kaksi pakkovoittoa kärsittyään ensimmäisessä ottelussa tappion Lapuan Virkiälle.

Ennen ratkaisevaa loppuottelua Feran pelinjohtaja Marko Lomppi esitti toiveen, että yleisöstä tulisi joukkueelle 13. pelaaja. Näin todella kävi. Kotijoukkuetta kannusti paikan päällä 640 katsojaa, jotka saivat todistaa mestaruusjuhlintaa ”We are the champions” -hitin tahtiin.

Avausjakson ratkaisi mailassa tänään neljä juoksua iskenyt Julia Valtanen, joka kotiutti kakkospuolen lyönnillään kahden palon tilanteessa Lotta Lindroosin. Tauon jälkeen Kempele tuli kokonaan uudella ilmeellä peliin mukaan, osin vastustajansa avustamana. Eerika Kesti takoi illan saldokseen Valtasen tavoin neljä lyötyä.

Ratkaisut siirtyivät supervuoroon, jossa molemmille tarjottiin voittoa. Ulkokentät suorittivat kuitenkin vuorenvarmasti ja kestivät takatilanteen paineen. Kotiutuskilpailun aloittavalla Feralta onnistuivat ”pöytyäläispari” Sylvi Pellonperä ja joukkueen parhaana palkittu Elisa Pauna sekä Iida Lomppi ja Ella Kuusisto. Lopusta huolehti kotijoukkueen ulkokenttä, joka torjui Kempeleen huippulyöjien hyvät yritykset.

Fera juhlii Suomen mestaruutta ja saa hyvityksen kahden edellisen kauden loppuottelutappioilleen. B-tyttöjen mestaruus on seuralle ennätyksellisesti jo kautta aikain seitsemäs ja mitali peräti 15:s. Fera voitti myös C-tyttöjen Suomen mestaruuden ja D-tyttöjen Suurleirillä hopeaa.

Kempeleen Kirin aiempi B-tyttöjen mitali on sekin hopeinen kaudelta 2016.

Pronssiottelussa Hämeenkyrön Räpsä kukisti tiistain ensimmäisessä kohtaamisessa Muhoksen Pallo-Salamat kotikentällään 2-0 (4-1, 6-3). Kummallakaan seuralla ei ole entuudestaan B-tyttöjen SM-mitalia.

B-tyttöjen SM-kultaa 2019: Fera, Rauma

Elina Aalto; Hulda Alanen; Jasmin Andreasen; Mette Henriksson; Emma Junnila; Ella Kuusisto; Lotta Lindroos; Iida Lomppi; Elisa Pauna; Sylvi Pellonperä; Alina Rosendahl; Iida Siitonen; Senna Sinisalo; Aino Tanhua; Tinja Töyrylä; Julia Valtanen. Marko Lomppi (pj.); Riku Rosendahl (2. pj).

B-tyttöjen SM-hopeaa 2019: Kempeleen Kiri

Tuija Ahonen; Emmi Ervasti; Jasmiina Juntunen; Eerika Kesti; Linnea Laatikainen; Hanna Lammela; Annika Linna; Loviisa Meriläinen; Jenni Nättinen; Sanni Nättinen; Ria Ojala; Saana Ojantakanen; Essi Palkki; Venla Ronkainen; Reetta Siira; Rebekka Suni; Oona Syväniemi; Vilja Tapiainen; Hilla Törmänen; Reetta Törmänen; Tiia Valtanen. Jarkko Sillanpää (pj); Jarkko Kokko (2. pj).