Valitse sivu

Kauden päättyminen nostaa monenlaiset tunteet pintaan. Suurelle yleisölle tarjotaan maailman huikeinta pesäpalloviihdettä, joka mestaruuden ratkaisun jälkeen purkautuu juhlahumuun ja jättää jälkeensä tyhjiön.

– Pesäpallo on fantastinen laji, se on ainakin minulle niin kuin varmasti meille kaikille todella rakas laji. Siinä on ainoastaan yksi huono puoli – Suomen kesä, koska se on niin lyhyt, Ruudun suosikkiselostaja Anssi Ritari totesi lähetyksen lopuksi.

– Tiiviiseen tahtiin pelataan, mutta tämä kesä on aivan herkkuaikaa, ihan fantastista aikaa kerrassaan, Ritari mietti.

Superpesiskausi käynnistyy jo neljännen kerran peräjälkeen Espanjan Fuengirolassa. Kausi pitenee ja niin paikallisille kuin Suomesta Aurinkorannikolle matkustaville katsojille tarjotaan koko lailla omalaatuinen elämys oheistapahtumineen. Saarikoski Travelsin matkapaketit ovat jo nyt myynnissä osoitteessa www.fugepesis.fi.

Huhtikuussa 2020 ”Fugessa” nähdään nimensä veroista huippupesistä, kun päättyneen kauden kärkijoukkueet tekevät kesän ensiesiintymisensä. Vimpelin Veto hakee revanssia seuran mitaliputken päättäneestä Kouvolan Pallonlyöjistä, naisten puolella vastakkain ovat mitalijoukkueet Lapuan Virkiä ja Pesäkarhut Porista.

Anssi Ritari toivoo Fugepesiksestä koko pesisperheen yhteistä kauden avaustapahtumaa. Kuva: Antti Haapasalo

– Mahtavaa, että päästään neljännen kerran peräkkäin aloittamaan superpesiskausi sekä miesten että naisten puolella Espanjan lämmössä. Nyt siellä on kovat joukkueet, Vimpeli-Kouvola miehissä ja Pori-Lapua naisissa. Olen saanut sellaista vihiä, että vähän uudistettu tapahtuma on myöskin rakenteilla Fuengirolassa, Ritari kertoi.

Superpesiskautta rytmittävät nykyisellään Halli-SM-turnaus, kauden avaus, Itä-Länsi keskikesän huipentumana, mitali- ja ratkaisuottelut sekä kauden päätösristeily. Fugepesis on tuonut kevään avaukseen oman pirteän säväyksensä ja uudenlaista draivia. Ritari uskoo, että Fuengirolan avausviikonlopusta tulee jatkossa koko pesäpalloyhteisön yhteinen kohtaaminen.

– Toivoisin, että se olisi sellainen kauden aloitus koko pesäpalloperheelle – ei ainoastaan niille joukkueille, faneille ja ystäville, ketkä siellä pelaavat, vaan että se olisi koko kansan ja pesäpalloväen juttu. Luulen, että tähän suuntaan sitä lähdetään jatkossa rakentamaan.

Laiva on lastattu pesäpalloväellä, kun perinteiselle päätösristeilylle lähdetään 5.-6.10. Matkapaketteja on yhä myynnissä Matkapoikien nettisivuilla. Ritari aikoo itsekin olla mukana ja odottelee samalla tulevia kalenterimerkintöjä.

– Keväällä jatketaan Fugepesiksen merkeissä ja onhan niitä Halli-SM-pelejäkin luvassa!