Tohmajärven Pompun kasvatti ratkaisi neljännen loppuottelun supervuorossa iskemällä hurjan lyönnin kakkosrajaan ja kiertämällä kahden tavallisen juoksun lisäksi kunnarin. Kokonaissaldo pudotuspeleissä on komea 1+31 lyötyä, 3 tuotua ja 46 kärkilyöntiä sekä loppuottelusarjassa vieläkin komeampi 1+15 lyötyä, 3 tuotua ja 26 kärkilyöntiä. Rautiainen palkittiin joukkueensa parhaana ensimmäisessä, kolmannessa ja ratkaisun tuoneessa neljännessä loppuottelussa.

– Ei paljoa parempi fiilis voisi olla. Finaalit menivät henkilökohtaisesti hienosti ja joukkueenakin suurimman osan aikaa hienosti. Tässä on palkinto.

– Kesän hankalilta hetkiltä tuli lisättyä treenimäärää. Sitten luotti siihen, että lähdetään lyömään hyviä lyöntejä ja jos siellä on ulkopelaaja edessä, niin sitten on. Lyönnin laatu kuitenkin ratkaisee, Rautiainen totesi Ruudun haastattelussa.

Tähän Aleksi Rautiaisen läpilyöntiin kahdella palolla ratkesi miesten Superpesiksen loppuottelu 2019.

Joensuun Mailan seurahistoriassa miesten SM-mitalit ovat tulleet peräkkäisinä vuosina. Rautiainen on ollut voittamassa niitä kaikkia, kahta peräkkäistä Suomen mestaruutta ja täysosumia edeltäneitä viittä SM-pronssia.

– Henkisellä kasvulla on suurin vaikutus. Viime vuonna päästiin katsomaan, mitä tämä on ja päästiin välieräpeikosta yli. Sitä kautta tuli rentoutta omiinkin suorituksiin ja halusi oikein päästä tälle kesälle näkemään, millainen se rento fiilis on läpi kesän.

Rautiainen debytoi Superpesiksessä Kiteen Pallo -90:n joukkueessa kaudella 2005 ja pääsi heti tulokaskaudellaan juhlimaan Suomen mestaruutta. Kahden mestaruuden välillä ehti kulua ennätyspitkä aika, kunnes Rautiainen voitti nyt kultaa Joensuun Mailassa seurahistoriallisilla kausilla 2018-2019.

Pesäpallokauden 2019 kaikki parhaat palkitaan perinteisellä päätösristeilyllä Tallink Siljan M/s Europalla 5.-6.10. Matkapaketit ovat myynnissä Matkapoikien nettisivuilla.