Alavus hävisi vain yhden kauden 23 ottelustaan. Tappio tuli länsilohkon toisessa loppuottelussa Seinäjoen Maila-Jusseille, mutta joukkue piti pintansa kolmannessa kohtaamisessa kotikentällään yli 500 katsojan edessä. Ykköspesiskarsinnassa Alavus voitti Haapajärven Pesä-Kiilat kahdesti. Ratkaisuottelussa Haapajärvellä Mikael Sillanpää vei joukkueensa ykköspalkinnon merkkauttamalla tilastoihin tehot 1+1 lyötyä, 2 tuotua ja 9 kärkilyöntiä.

Loimaan Palloilijat pelasi pudotuspelit tappioitta ja kukisti ykköspesiskarsinnassa Jyväskylän Lohen. Ratkaisuottelu huipentui Koskenharjulla supervuoroon, jonka ratkaisivat vieraiden Aleksi Lehtimäki lyöjänä ja Eemeli Mäntyvaara tuojana. Loimaan ykköspalkinnon vei kuudesti jokeripaidassa kotiuttanut Tommi Malinen. Ykköspesiskarsinnan otteluita seurasi Loimaalla 528 ja Jyväskylässä 582 katsojaa.

Loimaalla pelattiin miesten Ykköspesistä viimeksi 2013-2014. Perinteikäs vuonna 1932 sarjatoiminnassa aloittanut Loimaan Palloilijat muistetaan 27 kaudelta pääsarjatasolta ja seitsemältä kaudelta Ykköspesiksestä.

Alavuden Peli-Veikkojen nousijajoukkue 2019 miesten Ykköspesikseen

Elmeri Antila; Lauri Juurakko; Otto Kauppinen; Jussi Kivipelto; Eero Kuitunen; Mikko Kytömäki; Aleksi Lantela; Joni Matintupa; Eetu Mäenpää; Jaakko Peltokangas; Veli-Matti Puoliväli; Tero Rantakangas; Joonas Riikilä; Samu Sarre; Mikael Sillanpää; Aapeli Suvisalmi; Antti Toivola; Toni Vesteri; Juuso Vuorenmäki. Toni Juurakko (pj), Toni Nevantakanen (2. pj).

Loimaan Palloilijoiden nousijajoukkue 2019 miesten Ykköspesikseen

Atte Hakala; Iiro Hämäläinen; Elmeri Iivonen; Sebastian Jaakkola; Lauri Jokinen; Joni Kalttonen; Arttu Kaurila; Jussi-Pekka Koivisto; Jukka Lankinen; Aleksi Lehtimäki; Mikko Lehtisalo; Tommi Malinen; Niko Mäki; Eemeli Mäntyvaara; Jussi-Pekka Niittymäki; Markus Nokso-Koivisto; Jaakko Sormunen; Jero Talvinen; Topi Tuura; Oskari Ylitalo; Roope Yrjänen; Akseli Åberg. Tuomo Pekkala (pj), Jouni Korkiamäki (2. pj).

Ottelutulokset ja tilastot

Miesten suomensarjan ylemmät pudotuspelit