Toinen kohtaaminen alkoi kotijoukkueen komennossa. KiPa iski viisi juoksua toisessa sisävuorossaan ja meni menojaan avausjaksolla. Ratkaisijoita löytyi laajalta rintamalta. Seitsemän eri pelaajaa KiPan leiristä sai ottelussa merkinnän lyötyjen sarakkeeseen.

Tahkon tulemista saatiin odotella toisen jakson kahteen viimeiseen sisävuoroon saakka. Jaksovoiton takuumiehiä olivat kolmen tehopisteen Miki Leppäniva ja Joosua Rättö sekä joukkueensa parhaina palkitut Erik Lahti ja Patrik Vartama.

Supervuorossa Tahko sai kaksi kotiutusyritystä, jotka eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Näin Rantakentän 422 katsojalle tarjoiltiin kolmituntisen jännitysnäytelmän kruunuksi kotiutuskilpailu. Tahkon pareista onnistuivat Kalle-Tapio Huusko-Patrik Vartama ja Joosua Rättö-Matias Kauppinen. Se riitti, kun KiPan ainokaiseksi jäi toisen parin onnistuminen, Hannes Pekkinen lyöjänä ja Valtteri Havukainen tuojana.

Poikien Superpesiksen loppuottelu pelataan paras kolmesta -järjestelmällä eli kolmannen kohtaamisen voittaja vie Suomen mestaruuden ja häviäjä joutuu tyytymään hopeisiin mitaleihin. Tuo kohtaaminen nähdään Hyvinkään Pihkalassa perjantaina kello 16 alkaen. Pääsylipun hinta on 5 €. Lisätietoa: www.hyvinkaantahko.fi.

A-poikien sarjatoiminta lakkautetaan kaudelle 2020. 19-vuotiaat sulautetaan tyttöjen tavoin osaksi B-ikäluokkaa.