Valitse sivu

Miesten Ykköspesiksessä Manse PP Tampereelta varmisti jo hyvissä ajoin nousunsa Superpesikseen. Päätöskierroksella joukkue haki vierasvoiton Pöytyältä ja nosti kokoonpanoon uransa lopullisesti naulanneen Saku Suurnäkin. Tunteikas otteluraportti on luettavissa Manse PP:n verkkosivuilla.Välieriin saavat kotiedun Oulun Lippo (Oulun Lippo Juniorit) Ulvilan Pesä-Veikkoja vastaan ja Haminan Palloilijat kuopiolaista Puijon Pesistä vastaan. Pelin henki on selvä. Vain otteluvoitoilla on merkitystä ja kolmella sellaisella etenee superpesiskarsintaan.

– Runkosarjan voi unohtaa ihan kokonaan, pudotuspelit alkavat. Tähänkin asti on pelattu voitoista, mutta nyt se konkretisoituu. Yksittäisen jakson merkitys ei ole niin iso, vaan pitää pystyä kääntämään joka ikinen peli. Sisäpeli meillä mahdollistaa tällä hetkellä voittamisen, mutta noin paljoa räpylävirheitä ei vain kestetä, summasi Haminan viuhkavelho Juho Kaikko.

Kannuksen Uran visiitti Ykköspesikseen jää yhden kauden mittaiseksi. Putoamiskarsinnassa taistelevat sarjapaikkansa puolesta Ylivieskan Kuula ja Simon Kiri.

Miesten Ykköspesiksen välierien otteluohjelma

Miesten Ykköspesiksen tilastovoittajat

Miesten Ykköspesiksen lyöjäkuningas: Petri Kulmala, Ulvila 2+68=70
Miesten Ykköspesiksen etenijäkuningas: Misa Märsylä, Kuopio 55
Miesten Ykköspesiksen kärkilyöntivoittaja: Roope Reinikka, Tampere 155
Miesten Ykköspesiksen tehopelaaja: Ville Hotakainen, Tampere 4+51+24=79
Miesten Ykköspesiksen paras kärkilyönti-%: Teemu Huhtakangas, Laukaa 75,49 % (13 ottelua)

Siilinjärven Pesis sarjanousijana välieriin

Viime kaudella Joensuun Maila ja Pöytyän Urheilijat ylsivät sarjanousijoina naisten Ykköspesiksen loppuotteluun. Myös nyt joukkueet ovat mukana, kun sarjassa alkavat välierät. Tällä kertaa sarjanousijoiden lippua kantaa Siilinjärven Pesis, joka matkustaa välieräavaukseen Pöytyälle lauantaina.

Naisten Ykköspesiksen alkulohkovaiheen paras joukkue Joensuu avasi puolivälierät kotitappiolla, mutta lunasti jatkopaikan kahdella peräkkäisellä voitolla Kajaanin Pallokerhosta. Välierissä vastaan asettuu helsinkiläinen Roihu.

Naisten Ykköspesiksen välierien otteluohjelma

Päivitetty 16.8. klo 9.15: Päivitetty miesten Ykköspesiksen lyöjäkuninkaaksi Petri Kulmala.