Valitse sivu

Kaikki välieräjoukkueet pitivät pintansa puolivälierissä ja voittivat sarjansa suoraan 3-0. Se tarkoittaa viime vuoden välieräkohtaamisten uusintaa. Silloin Vimpeli-Sotkamo-akselin pitkä valtakausi päättyi, kun mestariksi lopulta yltänyt Joensuun Maila pudotti sensaatiomaisesti Vimpelin Vedon valtaistuimelta voitoin 3-0 ja Kouvolan Pallonlyöjät jätti Sotkamon Jymyn ulos loppuottelusta voitoin 3-2.

Historiallisessa katsannossa yksi välieräjoukkueista on ylitse muiden. Sotkamo on pelannut huimat 28 välieräsarjaa ja voittanut niistä peräti 23. Superpesiksessä pelatessaan Jymy on jäänyt välierien ulkopuolelle vain kausilla 1989 ja 1999. Vuodesta 1990 lähtien mitalittomia kausia on kolme, 1998, 1999 ja 2018. Sen sijaan mestaruusjuhlia on Sotkamossa vietetty tänä aikana 17 kertaa sekä aiemmin kaudella 1963.

Sunnuntaina Sotkamo pelaa kotikentällään kautta aikain 100. välieräottelunsa. Välieräotteluiden voittoprosentti on hulppea, 73,2 ja välieräsarjojen voittoprosentti on vieläkin hulppeampi, 82,1. Vimpelin Veto on edennyt välieristä loppuotteluun kahdeksan kertaa kymmenestä ja yltää myös komeaan voittoprosenttiin 80,0 %. Vimpeli voitti Suomen mestaruuden kahdella peräkkäisellä kaudella 2016-2017 sekä tätä ennen 1960, 1965 ja 2010.

Kouvolan Pallonlyöjät ja Joensuun Maila ovat molemmat olleet mukana välierissä seitsemän kertaa. Kouvola on jatkanut loppuotteluun kolmesti, mutta seuran edellinen mestaruus on kaudelta 1976. Joensuu porskuttaa kuuden peräkkäisen mitalin putkessa. Niistä viisi ensimmäistä olivat pronssisia, mutta unelma kävi toteen viime vuonna ja seurahistoriallinen Suomen mestaruus hullaannutti upouuden Kerubi Stadionin.

Aiheesta lisää

Miesten välierien 2019 tilastopaketti (pdf)

Välierien otteluohjelmat osoitteessa www.superpesis.fi/ottelut

Kaikki superpesisottelut Ruudussa

Välieräennakoita

Vimpelin Veto

Sotkamon Jymy

Joensuun Maila

Kouvolan Pallonlyöjät